Povratak Ćulafića, bez Radunovića

0 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Fivb.org
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Fivb.org
Ažurirano: 27.07.2016. 10:26h

Selektor odbojkaša Crne Gore Slobodan Boškan odredio je danas spisak od 16 igrača koji će se spremati i konkurisati za tim koji će u septembru igrati drugu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U odnosu na Svjetsku ligu, izmjena je povratak u tim korektora Miloša Ćulafića, koji je zbog povrede ramena preskočio to takmičenje, dok u ovoj akciji nema primača Balše Radunovića.

Kako je saopšteno iz Odbojkaškog saveza Crne Gore, reprezentacija će se okupiti 8. avgusta u Podgorici, gdje će odraditi ljekarske preglede i boraviti do 11.avgusta, kada se seli u Brzeće, gdje će odraditi prvi dio priprema.

Nakon toga, "crveni" putuju za Izmir, gdje će od 24. do 28. avgusta odigrati prijateljske utakmice sa selekcijom Turske.

Po povratku iz Turske, reprezentacija će do 5. septembra boraviti u Bijelom Polju, a onda slijedi povratak u Podgoricu, i završne pripreme do starta kvalifikacija.

Protivnici Crne Gore u kvalifikacijama su selekcije Njemačke, Španije i Švajcarske.

Naše odbojkaše očekuju dva turnira druge runde kvalifkacija, prvi u Podgorici od 16. do 18.septembra i drugi u španskom Las Palmasu, od 23. do 25. septembra.

Prvoplasirana ekipa iz grupe izboriće direktan plasman na EP, dok će drugoplasirana reprezentacija igrati baraž (1 - 9.oktobar) sa drugoplasiranom reprezentacijom iz grupe, u kojoj su Belgija, Grčka, Ukrajina i Moldavija.

Spisak

Tehničari

Simo Dabović

Rajko Strugar

Nikola Radonić

Primači

Vojin Ćaćić

Božidar Ćuk

Marko Bojić

Marko Vukašinović

Srednji blokeri

Gojko Ćuk

Ivan Ječmenica

Blažo Milić

Bojan Radović

Korektori

Miloš Ćulafić

Aleksandar Minić

Luka Babić

Libera

Nikola Lakčević

Ljubomir Popović

Bonus video: