Zindović ne mora brzo u spušku ćeliju

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Zindovića zbog nedozvoljenog držanja oružja i trgovine narkoticima
243 pregleda 7 komentar(a)
Jovica Zindović, Foto: Boris Pejović
Jovica Zindović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.07.2016. 06:29h

Uhapšeni bjegunac Jovica Zindović (39), najvjerovatnije neće uskoro biti vraćen u crnogorski zatvor, jer su srpske vlasti pokrenule istragu protiv njega.

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Zindovića zbog nedozvoljenog držanja oružja i trgovine narkoticima, saopštila je Tanjugu portparolka tog tužilaštva Tatjana Sekulić.

Osuđeni za ubistvo Luke Popovića pobjegao je 7. oktobra 2015. godine čuvarima bjelopoljskog zatvora. Tog dana onu su ga odveli u kućnu posjetu u Mojkovac, kako bi navodno vidio bolesnog člana porodice.

Uhapšen je 21. jula u jednom novobeogradskom kafiću.

Nakon hapšenja, policija je pretresla stan u kojem je boravio i pronašla automatsku pušku, hekler sa prigušivačem, tri pištolja, pet pancira, 82.000 eura i pola kilograma kokaina.

Ukoliko Crna Gora odluči da ne čeka okončanje postupka pred beogradskim pravosudnim organima, ovdašnje vlasti mogu od Srbije zatražiti ustupanje krivičnog gonjenja za djela za koje Više javno tužilaštvo u Beogradu tereti Zindovića.

Zindović je u Višem sudu u Bijelom Polju osuđen na 15 godina i tri meseca zatvora zbog ubistva Popovića.

Bonus video: