UZNEMIRUJUĆI VIDEO Australija: Jedna osoba stradala u napadu nožem, policija ubila napadača

U napadu u centru Melburna ranjene su još dvije osobe, od kojih je jedna u kritičnom stanju
266 pregleda 2 komentar(a)
melburn napad, Foto: Reuters
melburn napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.07.2019. 13:31h

Jedna osoba je ubijena, a dvije su povrijeđene su u napadu nožem koji se dogodio u centru Melburna. Policija je, takođe, upucala i ubila napadača, koji je ranije primljen u bolnicu u kritičnom stanju.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad, a australijska policija je saopštila da se slučaj istražuje kao teroristički napad.

"Troje ljudi je izbodeno, nažalost jedna od tih osoba preminula je na licu mjesta. U ovom trenutku nema saznanja o povezanosti sa terorizmom, ali bićemo otvorenog uma u vezi sa bilo kakvom vezom", rekao je ranije novinarima šef policije savezne države Viktorija, Dejvid Klejton, a kako je prenio Rojters.

Australijski mediji javljaju da druga žrtva ima povredu glave, a dok je treći ranjeni navodno u kritičnom stanju, piše BBC.

Do napada je došlo u popodnevnim časovima po lokalnom vremenu kada je policija pozvana zbog vozila koje je gorjelo u ulici Burk.

Na video snimcima koji su se pojavili na internetu vidi se kako muškarac prijeti policiji držeći u ruci nešto nalik na nož, a jedan od prolaznika pokušava da ga zaustavi gurajući potrošačka kolica ka njemu.

Policija je ranije saoštila da je napadač nakon ranjavanja uhapšen i da su stražari postavljeni ispred njegove bolničke sobe.

UPOZORENJE Video sadrži uznemirujući sadržaj

Jedan od prolaznika Dru Her navodi za Australijski Asošiejtid Pres (AAP) da je hodao ulicom kada je čuo eksploziju koja je došla od automobila koji se zapalio i da je potom vidio "velikog momka kako udara policijski automobil".

Her je naveo da je "oko 1,93 metra visoki napadač bio obučen u islamsku odjeću i imao afrički izgled".

"Policajci su pokušavali da ga obore udarajući ga palicama, ali on se nije dao", rekao je očevidac.

Bonus video: