Herceg Novi: Procesuiran osumnjičeni za paljenje vozila

Iz policije podsjećaju da su u prvoj polovini godine na području Herceg Novog izvršena četiri krivična djela koja se odnose na izazivanje požara na vozilima, od kojih su do sada rasvijetljena tri, dok se radi na rasvjetljavanju jednog
0 komentar(a)
Paljenje vozila, Foto: Slavica Kosić
Paljenje vozila, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 26.07.2016. 14:49h

Hercegnovska policija osumnjičila je Novljanina Ivana Milovića (32), da je u februaru podstrekao dvije osobe da u tom gradu zapale vozilo Nikšićanina D.K. kojem, kako se sumnja, duguje novac.

„Ta dva lica, na čijem se identifikovanju radi, su, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru sa I.M., 29. februara oko 23 sata i 50 minuta, benzinom polila „BMW“, hercegnovskih registarskih oznaka, vlasništvo D.K, koje je bilo parkirano u Igalu, a potom izazvala požar na vozilu“, kaže se u saopštenju.

Policija je saopštila da prema njihovima saznanjima Novljanin Nikšićaninu duguje 3.000 eura i da je to najvjerovatnije bio motiv da nagovori dvije osobe na čijem identifikovanju policija radi da unište autompobil D.K.

„U konsultaciji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, poseban izvještaj protiv I.M, kao dopuna krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, je ovom tužiocu podnijeta u redovnom postupku, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: