VIŠI SUD PRIHVATIO SPORAZUM

Dragan Marović će u zatvoru provesti sedam mjeseci

"Protiv navedenog rješenja oštećeni može izjaviti žalbu u roku od tri dana od dana prijema rješenja krivičnom vijeću ovog suda", kazale je između ostalog Aida Muzurović", samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda u Podgorici
65 pregleda 30 komentar(a)
Dragan Marović, Foto: TV Vijesti
Dragan Marović, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 26.07.2016. 12:13h

Viši sud u Podgorici usvojio je danas Sporazum o priznanju krivice između Dragana Marovića i Specijalnog državnog tužilaštva, prema kojem će u zatvoru provesti sedam mjeseci.

"Rješenjem Višeg suda u Podgorici, usvojen je sporazum o priznanju krivice zaključen između Specijalnog državnog tužilaštva i okrivljenog Dragana Marovića zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja Krivičnog zakonika Crne Gore, izvršenog na organizovan način. Protiv navedenog rješenja oštećeni može izjaviti žalbu u roku od tri dana od dana prijema rješenja krivičnom vijeću ovog suda .Nakon što rješenje o usvajanju sporazuma o priznanju krivice postane pravosnažno, sud će najkasnije u roku od tri dana donijeti presudu kojom se optuženi oglašava krivim u skladu sa usvojenim sporazumom", saopštila je Aida Muzurović, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda u Podgorici.

Marović, koji je 2007. godine bio sekretar sekretarijata za investicije u Opštini Budva, priznao je juče na ročištu u Višem sudu u Podgorici, da je bio član kriminalne grupe koju je organizovao njegov brat Svetozar Marović.

On je takođe juče zaključio sporazum o priznanju krivice sa specijalnim tužiocem Sašom Čađenovićem, u kojem je priznao da je izvršio krivično djelo „produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja izvršeno na organizovan način“. Saglasio se da ga sud osudi na zatvorsku kaznu od sedam mjeseci, te plaćanje sudskih troškova od 1.100 eura. 

Preporučujemo za Vas