Fina: Sedam ruskih plivača ne može u Rio

Fina je navela da na Igrama u Riju neće učestvovati Julija Jefimova, Mihail Dovgaljuk, Natalija Lovcova, Anastasija Krapivina, Nikita Lobincev, Vladimir Morozov i Darija Justinova
63 pregleda 0 komentar(a)
Julija Jefimova, Foto: Reuters
Julija Jefimova, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.07.2016. 17:18h

Međunarodna plivačka federacija (Fina) saopštila je danas da sedam ruskih plivača ne ispunjava uslove da se takmiči na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Fina je navela da na Igrama u Riju neće učestvovati Julija Jefimova, Mihail Dovgaljuk, Natalija Lovcova, Anastasija Krapivina, Nikita Lobincev, Vladimir Morozov i Darija Justinova.

Svjetska šampionka na 100 metara prsno Julija Jefimova je među četvoro plivača čije je učešće, kako navodi Fina, povukao Plivački savez Rusije zbog ranijih suspenzija zbog dopinga.

Olimpijski komitet Rusije je, pored Jefimove, sa spiska plivača za Rio skinuo i Dovgaljuka, Lovcovu i Krapivinu.

Preostali plivači su navedeni u izvještaju Ričarda Meklarena i zato im je zabranjeno učešće.

Fina je, takođe, navela da će ponovo testirati uzorke svih ruskih plivača koji su se takmičili na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu koje je održano upravo u ruskom Kazanju.

Međunarodni olimpijski komitet je juče odlučio da neće suspendovati ruske sportiste sa Igara u Riju zbog navoda o dopingu, odnosno da odluku o eventualnoj suspenziji prepusti pojedinačnim sportskim savezima.

Bonus video: