Policija: Formiran poseban tim koji traga za Nemanjom Medinom

Uz pisane zahtjeve i odobrene naredbe od strane nadležnih sudova, izvršeni su pretresi na više lokacija i privremeno su oduzeta dva putnička motorna vozila
9 komentar(a)
Nemanja Medin, Foto: Facebook
Nemanja Medin, Foto: Facebook
Ažurirano: 25.07.2016. 15:26h

U okviru Cenra bezbjednosti Bar formiran je poseban tim koji traga za nestalim Petrovčaninom Nemanjom Medinom (24), saopšteno je iz policije. Dodaje se da je za mladićem, koji je nestao 9. jula, raspisana i međunarodna potraga.

"Svi policijski službenici u Crnoj Gori, uključujući i službenike na graničnim prelazima, su obaviješteni o Nemanjinom nestanku, a NCB Interpol Podgorica je za njim raspisao i međunarodnu potragu za nestalim licem. Pronađeni vozilo i predmeti su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja, formiran je i poseban tim na nivou CB Bar koji traga za Nemanjom, a policija je do sada uzela izjave od više desetina građana koji bi mogli imati korisna sazanja o okolnostima njegovog nestanka", navodi se.

Uz pisane zahtjeve i odobrene naredbe od strane nadležnih sudova, izvršeni su pretresi na više lokacija i privremeno su oduzeta dva putnička motorna vozila. Tom prilikom, kako je saopšteno iz policije, pronađeno je više predmeta koji bi se, shodno dosadašnjim prikupljenim činjenicama, mogli dovesti u vezu sa nestankom Nemanje Medina. Svi predmeti su izuzeti i uz odgovarajuće naredbe proslijeđeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

"Od trenutka prijave nestanka do danas, policijski službenici su, uz koordinaciju CB Bar i CB Budva, planiranim aktivnostima kao i na inicijativu porodice Medin sa kojom su policijski službenici u kontaktu, vršili više pretraga terena u reonu Crmnice u cilju pronalaska nestalog lica. U pretrage terena uključeni su policijski službenici CB Bar, CB Budva, CB Podgorica i OB Cetinje, Avio – helihopterska jedinica MUP-a i pripadnici službi spašavanja na području opština Bar i Budva, kao i članovi porodice Medin i građani. Osim pretrage terena, pripadnici Plovne jedinice Sektora granične policije su više puta izvršili kontrolu priobalnog područja Skadarskog jezera. Pretragom terena policijski službenici su u mjestu Jabukov do – Virpazar 11. jula 2016. godine pronašli odbačene inostrane registarske oznake koje su se, kako na to ukazuju do sada prikupljene činjenice, nalazile u prtljažniku putničkog motornog vozila „Renault Megan“ kojim je upravljao Nemanja Medin. Sjutradan je, na udaljenosti od oko jednog kilometra, pronađeno i zapaljeno vozilo „Renault Megan“, kojim je, kako ukazuju dosadašnje prikupljene činjenice, upravljao Nemanja Medin. Pronađeni predmeti i izuzeti tragovi su proslijeđeni u Forenzički centar na dalju obradu. Prilkom pronalaska navedenih predmeta uviđajem na licu mjesta je rukovodio državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici."

Dodaje se da je policija izuzela i pregledala više snimaka sa više video nadzora na područiju Virpazara i tunela Sozina i od nadležnog tužioca su zatražili izdavanjearedbi policiji od strane nadležnog sudije za istragu za izuzimanje više video materijala na putnom pravcu prema Podgorici.

"Izvršena je provjera telefonskog saobraćaja u cilju utvrđivanja kretanja nestalog Nemanje Medina. Svakodnevno se, u koordinaciji i po nalogu tužilaštva, prikupljaju podaci i obavještenja i obavljaju razgovori sa svima koji bi mogli da pruže konkretne i korisne podatke o nestanku Nemanje Medina. Tim povodim do sada je saslušano više desetina građana, uz sačinjavanje odgovarajuće dokumentacije u skladu sa zakonom. Načelnik CB Bar i starješine ovog CB-a su u stalnom kontaktu sa porodicom Medin. Uz razumijevanje zabrinutosti i teške situacije u kojoj se porodica Medin nalazi zbog Nemanjinog nestanka, obavještavamo vas da se članovi porodice Medin blagovremeno obavještavaju o saznanjima i preduzetim mjerama u najvećoj mjeri koja je moguća, odnosno u granicama koliko je to operativno dozvoljeno kako ne bismo ugrozili tok izviđajnih radnji koje se preduzimaju u cilju Nemanjinog pronalaska", navodi se.

Potraga za Nemanjom Medinom se nastavlja, zaključuju iz policije..

Bonus video: