Koncesionari da plate štetu

Sastanak su inicirali sportski ribolovci koji su više puta upozoravali Vodoprivrednu inspekciju da korito Morače svakodnevno uništavaju kamioni i bageri, na oko 40 lokacija
0 komentar(a)
novine, Foto: Shutterstock.com
novine, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 25.07.2016. 09:32h

Sportsko-ribolovno drušvo “Podgorica” upoznaće predstavnike Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva sa izuzetno lošim stanjem korita Morače izazvanim nelegalnom eksploatacijom šljunka.

Sastanak su inicirali sportski ribolovci koji su više puta upozoravali Vodoprivrednu inspekciju da korito Morače svakodnevno uništavaju kamioni i bageri, na oko 40 lokacija. Iz Društva kažu da su prošle sedmice razgovarali sa Vodoprivrednom inspekcijom sa kojom nijesu uspjeli da nađu rješenje za ovaj problem.

“Od Ministarstva poljoprivrede tražićemo da se vađenje šljunka iz korita Morače zabrani bar u ljetnjim mjesecima, kada je nivo vode veoma nizak. Negodovaćemo zbog nedovoljne ažurnosti vodoprivredne inspekcije po pitanju sprečavanja daljeg remećenja toka rijeke, koje negativno utiče na ihtiofaunu i migraciju riba. Tražićemo i da koncesionari koji su nepravilno eksploatisali šljunak plate štetu koju su pričinili rijeci”, najavilisu iz Društva.

Najavljeno je i da će ovaj problem uskoro predočiti i predsjedniku Opštine Miomiru Mugoši.

Bonus video: