Uhapšen advokat Rajko Bojović: Pokušao da prisvoji oko 70.000 eura?

Istraga je pokrenuta nakon sto je javna izvršiteljka Aleksandra Tomković-Vukoslavčević prijavila policiji osobe koje su se predstavljale kao advokati i tražile od nje da sa državnog budžeta, po lažnom rješenju Višeg suda, naplati oko 70.000 eura
600 pregleda 0 komentar(a)
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.07.2016. 15:22h

Advokat Rajko Bojović sa Cetinja uhapšen je zbog sumnje da je pokušao da prisvoji oko 70. 000 eura i tako ošteti državni budžet Crne Gore, saopšteno je "Vijestima" iz Advokatske komore Crne Gore.

Ovime su potvrđena saznanja Televizije"Vijesti" koja je prekjuče imala saznaja da se radi o advokatu sa Cetinja.

Istraga je pokrenuta nakon sto je javna izvršiteljka Aleksandra Tomković-Vukoslavčević prijavila policiji osobe koje su se predstavljale kao advokati i tražile od nje da sa državnog budžeta, po lažnom rješenju Višeg suda, naplati oko 70.000 eura.

Ona je Televiziji Vijesti u telefonskom razgovoru, prije tri dana ispričala da je dobila poziv izvjesnog muškaraca koji se predstavio kao advokat i koji je tražio da joj dostavi sudska rješenja taksijem.

Taksista joj je predao dva rješenja po kojima je iz državne kase trebalo biti naplaćeno 33.000 i 36.000 eura.

UP Advokat uhapšen zbog sumnje da je pokušao da prevarom javnog izvršitelja od države naplati 71.375 eura

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije – Grupe Centar uhapsili su advokata R.B. (35) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo prevara u pokušaju, saopšteno je iz Uprave policije.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je R.B, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, sačinio lažne isprave – predloge za izvršenje i rješenja nadležnog suda, koje je 21. jula 2016. godine predao na izvršenje javnom izvršitelju A.T.V, prikazujući ih kao prave. R.B. je time, kako se sumnja, pokušao da A.T.V. dovede u zabludu kako bi ona, kao javni izvršitelj kojeg bi angažovao, za njegov račun od države naplatila ukupan iznos od 71.375 eura, čime bi on pribavio protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu a na štetu Budžeta Crne Gore. Osumnjičeni R.B. je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da inspektori za suzbijanje privrednog kriminaliteta, u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, nastavljaju aktivnosti na otkrivanju eventualno drugih inkriminišućih radnji predmetno povezanih osoba u ovom slučaju.

Bonus video: