Krivokapić i Cerović u Kini i Koreji

U nastavku sezone Goran Krivokapić i Danijel Cerović nastupiće na prestižnim festivalima u SAD-u, Kanadi, Španiji i Holandiji
0 komentar(a)
Goran Krivokapić i Danijel Cerović, Foto: Luka Bošković
Goran Krivokapić i Danijel Cerović, Foto: Luka Bošković
Ažurirano: 25.07.2016. 08:43h

Crnogorski gitaristički duo, koga čine Goran Krivokapić i Danijel Cerović, nakon uspješnog prošlomjesečnog nastupa u Americi, “preselio” se za Koreju i Kinu gdje će nastupati u periodu od 22.jula do devetog avgusta. Crnogorski gitaristi izvešće djela Johana Sebastijana Baha, Rodriga de Falje, te savremenog poljskog autora Gerarda Drozda, ali i svjetsku premjeru koncerta za dvije gitare i orkestar “Žuta Rijeka” u saradnji sa Simfonijskim orkestrom Šenjanga.

U nastavku sezone Goran Krivokapić i Danijel Cerović nastupiće na prestižnim festivalima u SAD-u, Kanadi, Španiji i Holandiji.

Prošle godine prestižna izdavačka kompanija Naxos objavila je kao svjetsku premijeru prvi od dva CD-a sa Bahovim Engleskim svitama, u transkripciji članova dua.

Projekat je od strane Ministarstva kulture Crne Gore, a zvanična promocija CD-a organizovana je u “Concertgebouw” dvorani u Amsterdamu.

Bonus video: