U Budvi uhapšene bugarske državljanke: Pokrale Uzbekistanku, "vrebale" grupu turista

U trenutku kada su pokušale da iz torbe neoprezne turistkinje izvade novčanik, inspektor u civilu je uhvatio jednu od njih, dok je ubrzo uhvaćena i njena koleginica koja je pokušala da pobjegne
11 komentar(a)
Stari grad Budva, Foto: Arhiva Vijesti
Stari grad Budva, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.07.2016. 06:36h

Inspektori budvanske kriminalističke policije uhapsili su juče bugarske državljanke Elizabetu Stančevu (25) i Velinku Aleksandrovu (29), koje su opljačkale uzbekistansku turistkinju.

Bugarke su uhvaćene u Starom gradu, gdje su ih inspektori presreli i uhapsili dok su "vrebale" da odžepare grupu inostranih turista.

Nakon što su u kozmetik šopu u TQ Plazi uzele novčanik iz dječijih kolica Uzbekistanke, dvije iskusne Bugarke, su se uputile ka Starom gradu.

Turistkinja je odmah prijavila krađu, jer kada je pokušala da trguje vidjela je da joj nema novčanika u torbi.

Inspektori su se, poznajući trasu džeparoša koji iz Bugarske u sve većem broju dolaze u Budvu, uputili ka Starom gradu. Odmah su, kako je Vijestima rečeno, na ulici prepozali kradljivice, koje su "snimale" grupu inostranih gostiju koji su razgledali Stari grad.

U trenutku kada su pokušale da iz torbe neoprezne turistkinje izvade novčanik, inspektor u civilu je uhvatio jednu od njih, dok je ubrzo uhvaćena i njena koleginica koja je pokušala da pobjegne.

Kod njih je, kako je rečeno Vijestima pronađen ukradeni novac koji je vraćen Uzbekistanki.

Inače, riječ je u izuzetno vještim džeparošima, jer, kako je rečeno Vijestima, dovoljno je samo mala neopreznost da se njihove vješte ruke dočepaju novčanika i drugih vrijednosti. One će danas uz krivičnu prijavu biti privedene osnovnom državnom tužiocu u Kotoru.

Budvanska policija je prije 20-ak dana uhapsila takođe dvije bugarske državljanke koje su krale po Budvi.

I barska policija je na djelu uhapsila početkom jula dvije Bugarke, koje su krale po tamošnjim prodavnicama. Crnogorsko primorje je proteklih godina u vrijeme sezone postalo glavna destinacija za džeparoše iz Bugarske.

Bonus video: