Porodica Nemanje Medina: Da li nadležni ulažu napore u rasvetljavanju slučaja

Javni poziv upućen predsjedniku Odbora za bezbjednost , vrhovnom državnom tužiocu, Ministarstvu unutrašnjih poslova, direktoru Uprave i načelniku Centra bezbjednosti Bar
13 komentar(a)
Nemanja Medin, Foto: Facebook
Nemanja Medin, Foto: Facebook
Ažurirano: 24.07.2016. 10:54h

Porodica nestalog Nemanje Medina poslala je na adrese više državnih institucija javni poziv da ih upoznaju sa sa činjeničnim stanjem u postupku istrage povodom nestanka 24-godišnjeg Petrovčanina.

"Prošlo je suviše vremena, više od dvije sedmice, da se niko od subjekata zaduženih za utvrđivanje činjenica i razloga Nemanjinog nestanka i njegovog pronalaženja, nije obratio porodici. Izražavamo veliku zabrinutost i nezadovoljstvo zbog ovakvog odnosa prema nama, a sve više i sumnju, da se uopšte ulažu napori u rasvetljavanju ovog slučaja. Našem strpljenju, i do sada iskazanoj nadi u aktivnosti državnih organa, dolazi kraj", navodi se u javnom pozivu pordice Medin.

Poziv je upućen predsjedniku Odbora za bezbjednost , vrhovnom državnom tužiocu, Ministarstvu unutrašnjih poslova, direktoru Uprave i načelniku Centra bezbjednosti Bar.

"Najavljeno prikupljanje dokaza i "sklapanje kockica" očigledno ne daje nikakve rezultate, uz po našem dubokom uvjerenju, značajne propuste u samom postupku. Naglašavamo da nemamo pretenzije za bilo kakvim ucjenama, ali zbog ogorčenosti bićemo primorani da najavimo građanski protest u znak nezadovoljstva zbog do sada učinjenog ili neučinjenog", navodi se u javnom pozivu.

Nemanja Medin nestao je 8. jula.

Vozilo bijeli "megan" kojim se 8. jula Medin zaputio ka Virpazaru pronađen je zapaljen pored lokalnog puta Virpazar - Rijeka Crnojevića, u mjestu Jabukov do.

Policija još nije uspjela da pronađe Baranina Vladimira Ulamu, za kog je istragom utvrđeno da je posljednja osoba sa kojom je Petrovčanin komunicirao prije nestanka.