NAKON SVJETSKOG ZLATA U POLJSKOJ

Rakočević: Zlatna medalja je nagrada za ogroman rad

"Osjećaj je nevjerovatan, definitivno najbolji u mom životu", uzviknula je 18-godišnja najbolja mlada sportistkinja Crne Gore, nakon ogromnog uspjeha
10 komentar(a)
Marko Ristić i Kristina Rakočević, Foto: Atletski savez Crne Gore
Marko Ristić i Kristina Rakočević, Foto: Atletski savez Crne Gore
Ažurirano: 23.07.2016. 15:50h

Sa oreolom apsolutne favoritkinje bacačica diska iz mojkovačkog atletskog kluba Tara, Kristina Rakočević, došla je na Svjetsko juniorsko prvenstvo u poljsko Bidgošće. U ponedjeljak 25. jula oko 21 sat Kristina će u pratnji trenera, profesora Marka Ristića, donijeti zlatnu kolajnu u Crnu Goru.

Rakočević je do treće medalje na svjetskim prvenstvima, ali prve zlatne, došla hicem u trećoj seriji od 56,36 metara, 2,45 metra duže od srebrne Australijanke Kirsti Vilijams.

"Osjećaj je nevjerovatan, definitivno najbolji u mom životu", uzviknula je 18-godišnja najbolja mlada sportistkinja Crne Gore, nakon ogromnog uspjeha.

Te riječi, uz napomenu da je to drugo zlato nakon Marije Vuković u Monktonu 2010. za Crnu Goru, prenijeli su sajtovi Svjetske i Evropske atletske federacije, i to na prvoj strani.

"Zlatnu medalju doživljavam kao nagradu za dugogodišnji ogroman naporan rad, zalaganje i velika odricanja. Presrećna sam! Uz mene je sve ove godine bio, i ostao je najbolji tim - tim AK Tara sa profesorom Markom i Dadom (Danilo, prim.a) Ristićem, koji su me sve vrijeme podržavali i bodrili na terenu. Zajedno smo stigli do zacrtanog cilja i nastavićemo prema većim". naglasila je svjetska šampionka.

A osim zlata na Svjetskom prvenstvu za atletičare do 20 godina, Rakočević ima i dvije medalje osvojene prošle godine na SP za mlađe juniore u Kaliju. Rakočević je u disku bila srebrna, a u kugli bronzana i jedina je atletičarka koja je u Kolumbiji osvojila dvije medalje.

"Svjetskim zlatom naš dosadašnji trud se isplatio. Sve kockice su nam se složile ovdje u Bidgošću, za koji smo i tempirali formu. Imali smo ka ovom uspjehu i pomoć od Uprave za mlade i sport, Atletskog saveza i SO Mojkovac, koja se, iako u skromnim uslovima, maksimalno zalagala da ispunimo program rada. Sada tek dolaze godine težeg puta i pitanje je da li ćemo imati dovoljnu podršku za seniorsku konkurenciju. Naše misli već su okrenute ka četvorogodišnjem programu, u kojem se treba kvalifikovati i ostvariti što bolji plasman na OI u Tokiju 2020. Siguran sam da će Kristina biti najmlađa učesnica finala diska u Tokiju",kazao je profesor Ristić.