Zagoričanima potvrđena robija

Povrede koje su zadobili optuženi mogu biti povod za iniciranje nekog drugog postupka
2581 pregleda 6 komentar(a)
Radoslav Stanišić, Foto: Luka Zeković
Radoslav Stanišić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.07.2016. 08:21h

Viši sud u Podgorici potvrdio je presudu kojom je grupa Zagoričana osuđena na ukupno četiri godine i četiri mjeseca zatvora zbog napada na policajce, u podgoričkom klubu Velvet, krajem prošle godine.

Viši sud odbio je žalbe branilaca i potvrdio presudu sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Larise Mijušković Stamatović.

Radoslav Stanišić i Nikola Marković osuđeni su na po godinu dana zatvora, Vidoje Stanišić je dobio deset mjeseci, Saša Klikovac osam mjeseci, Branko Vukanić sedam mjeseci, a Željko Popović tri mjeseca robije.

Sutkinja je istakla da je nesumnjivo utvrđeno da su optuženi počinili krivično djelo, iako je odbrana pokušala da zamijeni teze.

Ona je objasnila i da to što su skoro svi optuženi zadobili povrede, “može biti povod za iniciranje nekog drugog postupka nadležnih organa”, te da je ona sudila u okviru optužnog predloga tužilaštva, gdje se nije sudilo policajcima, nego optuženima.

Obrazlažući visinu kazne, sutkinja je dodala da su svi, osim Popovića, koji nije osuđivan, višestruki povratnici u izvršenju krivičnih djela.

Ona im je svima produžila pritvor, u kome su svi, osim Popovića, od kraja decembra prošle godine.

Optuženi Zagoričani tvrdili su da su ih policajci 27. decembra 2015. godine, bez povoda isprskali sprejem i pretukli, zbog čega su podnijeli krivičnu prijavu protiv 15 policajaca.

Policajci su tvrdili da su ih optuženi tokom racije vrijeđali, gađali i fizički napali.

Bonus video: