Kotor: Pronašli drogu kod Kavčana?

Kontrolisani Vladimir Božović, Siniša Vlahović i Slaviša Vukašinović
952 pregleda 34 komentar(a)
Kotor policija kavački klan, Foto: Vijesti
Kotor policija kavački klan, Foto: Vijesti
Ažurirano: 23.07.2016. 06:54h

Kotorska policija pretresla je stanove Vladimira Božovića, Siniše Vlahovića i Slaviše Vukašinovića, navodnih članova kavačkog klana.

Prema pouzdanim saznanjima “Vijesti” iz vrha Uprave policije, pretresom Vukašinovića kotorski inspektori pronašli su određenu količnu praškaste materije za koju se sumnja da je droga.

“Vijesti” saznaju da je pretres uslijedio dan nakon što su policajci na informativni razgovor priveli sina Igora Božovića koji je nedavno povrijeđen u spuškom zatvoru i brata Srđana Vlahovića, ubijenog početkom aprila u Kotoru.

“Božović i Vlahović su u četvrtak zaustavljeni u saobraćaju, kontrolisani, a potom i privedeni na informativni razgovor. Po dobijanju naloga pretresli smo stanove u kojima borave. Pretresom nijesu pronađeni nedozvoljeni predmeti, ali je kod Vukašinovića, iz Smedereva koji boravi u Kotoru, pronađena materija za koju se vjeruje da je droga i koja će se vještačiti u danilovgradskom Forenzičkom centru”, rečeno je iz Uprave policije.

Sagovornik “Vijesti” kazao je da su Božović, Vlahović i Vukašinović, bliski kavačkom klanu.

Policija je Kotorane Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera označila kao vođe tog klana.

Kašćelan je demantovao policijske navode.

Pouzdan izvor “Vijesti” iz policije kazao je da kotorski inspektori, potpomognuti elitnim policijskim jedinicama, svakodnevno kontrolišu osobe bliske tamošnjim kriminalnim klanovima.

Članovi kavačkog klana pretresani su i u istrazi nezakonitog snimanja Kotora. Policija je tada od njih oduzela DVR uređaje za skladištenje memorije video-nadzora, dronove...

Tužilaštvo nije zvanično saopštilo šta je utvrdilo tokom te istrage.

Rat između crnogorskih kriminalnih klanova bjesni od kraja 2014. godine, kada je u Valensiji nestao tovar sa 200 kilograma kokaina, a obračuni su se selili i van granica Crne Gore. Obračuni su se početkom godine “preselili” u Kotor, u kom je bilo nekoliko ranjavanja i ubostvo.

NAPOMENA: Strogo zabranjeno preuzimanje fotografije bez saglasnosti "Vijesti"

Bonus video: