Policija u Novom i na Cetinju oduzela pet komada oružja i 236 komada municije

O svemu je obaviješten osnovni državni tužilac u Herceg Novom koji je djelo okarakterisao kao „nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih matrija“ i protiv M.B je podnesena krivična prijava
106 pregleda 0 komentar(a)
Pištolj, Foto: Shutterstock
Pištolj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.07.2016. 10:30h

Službenici cetinjske i hercegnovske policije su zaplijeniliu pet komada oružja i 236 komada municije, zbog čega su dva lica procesuirana nadležnim organima.

Policijski službenici su prilikom pretresa stana koji koristi M .B (1974) u Herceg Novom pronašli pištolj CZ M-57 kalib. 7,62 sa oružnim listom na ime drugog lica, čije je važenje isteklo.

Kod M.B. je pronađeno i više komada metaka različitog kalibra. Riječ je licu koje je povratnik u izvršenju krivičnih djela.

"Službenici CB Herceg Novi su, po prethodno pribavljenoj naredbi od strane sudije za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom, izvršili pretres jednog stambenog objekta u naselju Trebesin, koje koristi B.M. (41) iz Herceg Novog. Pretresom je pronađen i oduzet pištolj „Crvena zastava“ cal. 7,62 mm, sa isteklim oružnim listom na ime trećeg lica, kao i 40 metaka cal. 7,62 mm i 26 metaka cal. 7,65 mm", saopšteno je iz Uprave policije.

O svemu je obaviješten osnovni državni tužilac u Herceg Novom koji je djelo okarakterisao kao „nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih matrija“ i protiv M.B je podnesena krivična prijava.

Službenici OB Cetinje su, po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Cetinju, izvršili pretres stana i drugih prostorija u cetijnskom naselju Donji kraj koji koristi P.V. (53) iz Cetinja.

Pretresom su pronađeni i oduzeti: pištolj marke „Beretta“ cal. 9 mm, vlasništvo trećeg lica sa oružnim listom čija je važnost istekla, puška tzv. jugoslovenka bez oružnog lista, startni pištoll „Ecol“, vlasništvo trećeg lica, vazdušna puška, 70 metaka cal. 9 mm za pištolj, 100 metaka cal. 9 mm za startni pištolj i jedan bajonet.

"O događaju je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju, koji će se izjasniti da li ima elemenata bića krivičnog djela u odnosu na P.V. nakon vještačenja dijela oduzetog oružja i municije u Forenzičkom centru. U vezi sa drugom dijelom oduzetog oružja i municije – vazdužne puške i startnog pištolja, nadležni tužilac se izjasnio da se protiv P.V. Područnom organu za prekršaje podnese prekršajna prijava iz Zakona o oružju", saopštili su iz UP.

Bonus video: