U Beogradu uhapšen Jovica Zindović

Zindović je čuvarima zatvora u Bijelom Polju pobjegao 7. oktobra 2015. godine, nakon što su ga sproveli do porodične kuće u Mojkovcu
192 pregleda 0 komentar(a)
Jovica Zindović, Foto: Jadranka Ćetković
Jovica Zindović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 22.07.2016. 15:41h

Jovica Zindović, koji je iz čuvarima zatvora u Bijelom Polju pobjegao 7. oktobra 2015. godine, uhapšen je 21. jula u ugostiteljskom objektu na Novom Beogradu, saopštila je Tamara Popović, savjetnica za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a.

Popović je saopštila da je Zindović uhapšen nakon višemjesečne i intenzivne operativne saradnje Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Crne Gore i nadležnih policijskih službi Republike Srbije.

U stanu u kojem je boravio Zindović, kako je rekla Popović, pronađeni su falsifikovana dokumenta na drugo ime sa fotografijom Jovice Zindovića; automatska puška, hekler sa prigušivačem, tri pištolja, pet pancira, novac u iznosu od 82.000 eura i 500 grama upakovane praškaste materije za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi kokain.

Zindović je 7. oktobra 2015. godine, prilikom posjete odobrene od strane ZIKS-a, pobjegao iz porodične kuće u Mojkovcu.

NCB Interpol Podgorica je istog dana raspisao međunarodnu potjernicu za Zindovićem, radi privođenja na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od 15 godina i 3 mjeseca na koju je osuđen presudom Višeg suda u Bijelom Polju, zbog ubistva Luke Popovića.

"Odmah nakon bjekstva, službenici Sektora kriminalističke policije su preduzeli niz mjera i radnji u cilju pronalaska i lišenja slobode odbjeglog Jovice Zindovića, a budući da su saznanja ukazivala na to da je njegovo bjekstvo bilo planirano i organizovano, te da je bjegunac ilegalnim putem napustio Crnu Goru, za njim je raspisana međunarodna potjernica. Po raspisivanju međunarodne potjernice od strane NCB Interpol Podgorica, nadležne službe Sektora kriminalističke policije su preduzimale opsežne i vrlo intenzivne operativne aktivnosti ciljane potrage, u cilju lociranja traženog lica i njegovog lišenja slobode. Najintezivnije operativne aktivnosti vršene su putem međunarodne policijske saradnje na međunarodnom planu posredstvom NCB Inteprol Podgorica sa određenim brojem zemalja članica Interpola, u cilju razmjene operativnih informacija od značaja za ciljanu potragu", rekla je Popović.

Bonus video: