Crnogorska i muška i ženska ragbi reprezentacija na evropskim prvenstvima

"Vjerujem da ćemo napraviti dobar rezultat, da ćemo proći grupu i igrati u finalnom dijelu prvenstva"
278 pregleda 3 komentar(a)
Ragbi Crna Gora, Foto: Privatna arhiva
Ragbi Crna Gora, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 21.07.2016. 20:00h

Crnogorska i muška i ženska ragbi reprezentacija učestvovaće za vikend na evropskim takmičenjima u olimpijskoj verziji ovog sporta ragbiju 7. "Vučice" učestvuju na Evropskom prvenstvu koje se održava u Sarajevu, a "vukovi" na Evropskom prvenstvu druge konferencije u mađarskom Estergomu.

Predsjednik Ragbi saveza Mišel Milović sinoć je na ispraćaju ragbista i ragbistkinja u Kulturno-informativnom centru Budo Tomović u Podgorici kazao da od njih očekuje dobru igru i rezultat, kao što su imali na prethodnim turnirima. On se zahvalio Evropa ragbiju i Upravi za sport na pomoći kao i FK Sloga iz Radovića na čijem terenu su imali kratke pripreme.

Selektor ženske reprezentacije Budimir Andrić kazao je da imaju tešku grupu u kojoj su Turska, Letonija i domaćin Bosna i Hercegovina, ali da će dati sve od sebe da navijače obraduju dobrom igrom i rezultatom.

Selektor muške reprezentacije Aleksandar Bulatović naveo je da igraju u grupi sa Estonijom, Bjelorusijom i favorizovanom Maltom sa kojom imaju i prvu utakmicu.

"Vjerujem da ćemo napraviti dobar rezultat, da ćemo proći grupu i igrati u finalnom dijelu prvenstva", kazao je Bulatović.

Kapiteni Zorica Kostić i Damjan Čelebić obećali su da će dati sve od sebe da reprezentacije ostvare dobar rezultat.

U ženskoj reprezentaciji igraju Zorica Kostić, Milica Mugoša, Maja Baošić, Ivana Čađenović, Dražena Vidačić, Dragica Kovačević, Olivera Mišković, Maja Đurasović i Milena Antović.

Boje Crne Gore na takmičenju u Mađarskoj braniće Damjan Čelebić, Aleksandar Milosavljević, Boško Đikanović, Đorđe Marstijepović, Goran Vujović, Vladan Čelebić, Marko Andrić, Mirko Garčević, Srđan Popović, Nikola Jovanović, Stefan Đinović i Milorad Marković.

Milović je najavio učlanjenje crnogorskog saveza i u Svjetsku ragbi federaciju i pokretanje škola ragbija. Zbog toga što je ragbi uvršten u program ovogodišnjih Olimpijskih igara u Brazilu, očekuje rast popularnosti ovog sporta i u Crnoj Gori i veću podršku sponzora.

Bonus video: