U CG uhapšena tri bjegunca koja traži Interpol, u Beogradu "pao" Baranin

Interpol: Izuzetni rezultati za 24 časa: u Crnoj Gori identifikovana i lišena slobode tri bjegunca koja traži Interpol, dok je u isto vrijeme naš državljanim lišen slobode u Beogradu
525 pregleda 2 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.07.2016. 12:02h

Policija je u prethodna 24 časa na teritoriji Crne Gore uhapsila tri osobe, od kojih dvije potražuje NCB Interpol Visbaden a jedno NCB Interpol Beograd, dok je u isto vrijeme u Republici Srbiji uhapšena osoba koju potražuje NCB Interpol Podgorica.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Sektora granične policije su na Graničnom prelazu Dračenovac, koristeći Interpolov sistem FIND, uhapsili Elvisa Salkovića (40) iz Tutina, državljanina Republike Srbije, kojeg potražuje NCB Interpol Visbaden. Salkovića potražuju pravosudni organi Savezne Republike Njemačke radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi u ovoj državi. Hapšenju Salkovića, koji je koristio više lažnih imena, prethodila je intenzivna komunikacija NCB Interpol Podgorica sa njemačkim policijskim organima i razmjena informacija u cilju lociranja i utvrđivanja identiteta, što su policijski službenici efikasno odradili.

Budvanska policija uhapsila je Nenada Amareska (38) iz Beograda, državljanina Republike Srbije, kojeg potražuje NCB Interpol Beograd, radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi u toj državi.

"Osnovano se sumnja da je N.A. počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 26 Krivičnog zakonika Republike Srbije", navode iz policije.

U Ulcinju je uhapšen Ramil Halili (54) rođen u Preševu, državljanina Republike Srbije.

"Ovo lice potražuje NCB Interpol Beograd radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se u toj državi protiv njega vodi zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa iz čl. 204 Krivičnog zakonika Republike Srbije. Službenici Direkcije policije MUP-a Srbije su istovremeno, postupajući po potjernici NCB Interpol Podgorica, u Beogradu lišili slobode lice Jagoš Petrović (40) iz Bara. U momentu lišenja slobode Petrović je koristio lažno ime, odnosno posjedovao je falsifikovana identifikacona dokumenta. Službenici NCB Interpol Podgorica su, nakon razmjene materijala i informacija sa NCB Interpol Beograd, prepoznali pravi identitet Petrovića. Ovo je potvrđeno i komparacijom daktiloskopskom materijala u Forenzičkom centru Uprave policije MUP-a Crne Gore, tako da je nesporno utvrđeno da se radi o Petroviću", saopšteno je iz Uprave policije.

NCB Interpol Podgorica potražuje Jagoša Petrovića po tri osnova i to izvršenja dvije pravosnažne sudske presude i obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku.

"On je, naime, osuđen od strane Višeg suda u Podgorici na kaznu zatvora u trajanju od tri godine zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju, izvršeno 15.11.2012. godine u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, gdje je dok se nalazio na izdržavanju kazne zatvora pokušao da liši života zatvorenika Ivana Vujovića. On je, kako je presuđeno, šiljkom napravljenim od metalne šipke Vujoviću zadao više udaraca čime mu je nanio teške tjelesne povrede. Vujović se, podsjećamo, zbog bjekstva iz ZIKS Bijelo Polje takođe potražuje na međunarodnom nivou. Osim izvršenja ove presude, Petrović se potražuje i zbog izvršenja presude Osnovnog suda u Baru, kojom je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i dva mjeseca, zbog krivičnih djela razbojništvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivinih materija, počinjenih 03.03.2014. godine u poslovnici „M:tel“ u Baru. On je, kako je presuđeno, krivično djelo počinio sa još jednim licem, B.M, kojom prilikom je on čekao u vozilu dok je B.M. uz prijetnju pištoljem koji mu je dao Petrović od radnice poslovnice otuđio 1.425 eura kao i još 100 eura od klijenta koji se zadesio u poslovnici u momentu izvršenja krivičnih djela. Takođe, Petrović se potražuje i radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi u Osnovnom sudu u Danilovgradu zbog osnova sumnje da je, takođe dok se nalazi u ZIKS-u na izdržavanju kazne zatvora, 30.06.2014. godine zatvoreniku Ć.P. nanio laku tjelesnu povredu na način što ga mu je nanio dvije posjekotine zašiljenom drškom napravljenom od četkice za zube", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: