Prijavio policajca, pa završio na sudu

Perišiću se u Sudu za prekršaje sudi da je izazvao osjećaj ugroženosti kod policajca
175 pregleda 17 komentar(a)
Dragan Perišić, Foto: Privatna arhiva
Dragan Perišić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 21.07.2016. 07:47h

Inženjer Dragan Perišić rekao je juče da nije prijetio policajcu Rajku Radojičiću, već podnio prijavu protiv njega, zato što ga je u aprilu, bez ikakvog osnova, maltretirao na ulici.

Perišiću se u Sudu za prekršaje sudi da je izazvao osjećaj ugroženosti kod policajca, jer je u prijavi podnijetoj protiv njega napisao “ako ne, onda ćete me prinuditi da kupim oružje na crno, pa kada me napadne ova policijska ološ, ovaj ljudski talog, smrdljivo smeće, bazdljivi gnoj...da ga napunim olovom, kao što mi je, zamanile, i đed uradio samo sa dva metka, kad su nasrnula na nj' dva naoružana razbojnika”...

Tvrdio je da je izjava istrgnuta iz konteksta i falsifikovana i da to nije bila prijetnja, već uslovna rečenica: “Ovakva prijava protiv mene pokazuje lošu namjeru i nepismenost policajca koji je pisao”.

Perišić, koji je duboko zagazio u sedmu deceniju života, rekao je da nikada ni za šta nije bio optužen. Objasnio je da se tog dana pješke kretao Ulicom Jovana Tomaševića i da mu je s leđa, iz zabranjenog smjera prišlo auto i počelo da trubi. Tvrdi da je pitao policajca zašto mu svira i da je “spodoba za volanom” dreknula na njega te da ga je kasnije policajac uhvatio za ruku i počeo da ga gura ulicom.

Bonus video: