SD Petnjica osudili krađu ćilima i pozvali nadležne da što prije procesuiraju počinioce

Šezdesetak ručno rađenih ćilima velike vrijednosti ukradeno je iz dvije džamije u selima Kalica i Savin Bor na području petnjičke opštine
113 pregleda 8 komentar(a)
Petnjica, džamija Petnjica, Foto: TV Vijesti
Petnjica, džamija Petnjica, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 20.07.2016. 17:29h

Opštinski odbor Socijaldemokrata Petnjica osudio je krađu ćilima i drugih predmeta iz džamija u Kalici i Savinom Boru, u toj opštini. Iz te partije su apelovali na nadležne da u što kraćem roku pronađu i procesuiraju odgovorne za taj čin vandalizma i uništavanja imovine.

"Činjenica da se ovo nedjelo dogodilo u svetom mjesecu Ramazanu nas dodatno podstiče na upućivanje javnog apela. Iako smo još uvijek u nevjerici da postoje takve osobe koje ne prezaju ni od ečga i da im ništa nije strano, čak ni skrnavljenje vjerskih objekata, pozivamo istražne organe da što efikasnije djeluju da bi se krivci priveli pravdi, i da bi se umirila atmosfera nezadovoljstva građana ovog kraja kao i svih dobronamjernih ljudi. Uvjereni smo da će državni organi brzo djelovati i otkriti počinioce ovog djela i javno ih objelodaniti", rekao je sekretar OO SD Petnjice, Hajriz Adrović.

Šezdesetak ručno rađenih ćilima velike vrijednosti ukradeno je iz dvije džamije u selima Kalica i Savin Bor na području petnjičke opštine.

Mještani su krađu prijavili policiji, koja sa beranskim Osnovnim tužilaštvom intenzivno radi na razotkrivanju lopova. Vjeruje se da su ćilimi ukradeni radi preprodaje u Turskoj, gdje im cijena dostiže desetostruku vrijednost od one koju imaju u Crnoj Gori.

Bonus video: