DPS: Vlast u Beranama ne funkcioniše

Oni su naveli da, s obzirom na to da je sjednica Skupštine opštine Berane odgođena do daljnjeg, vjeruju da će Koalicija „Zdravo Berane“ iskoristiti taj period da nastavi rad na projektima koje im je ostavio DPS, kada već, kako tvrde, svojih nemaju
96 pregleda 4 komentar(a)
Opština Berane, Foto: Tufik Softić
Opština Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 20.07.2016. 16:57h

Funkcionisanje vlasti u Beranama šteti svim građanima, ocijenili su iz Demokratske partije socijalsita (DPS) i poručili da očekuju da će lokalna vlast skratiti svoj mandat i raspisati lokalne izbore za 16. oktobar.

U saopštenju beranskog odbora DPS-a se navodi da je 13. sjednica Skupštine opštine Berane, koja je prekinuta na početku, potvrdila da Koalicija „Zdravo Berane“ više ne funkcioniše.

„Nezadovoljstvo građana zbog neispunjavanja predizbornih obećanja od beranske vladajuće Koalicije prenijeto je i u lokalni parlament, gdje jedan dio odbornika ne želi više da podržava ovakvu vlast i da učestvuje u daljem urušavanju sopstvenog grada“, rekli su iz bernskog DPS-a.

Prema njihovim riječima, kao što se pokazalo, nekompetentnost u vršenju vlasti je kulminirala ovoga ljeta, što je dodatno potvrdilo argumente DPS-a da je, od starta, Koalicija „Zdravo Berane“ nespremna i nesposobna za vršenje vlasti, odnosno za vođenje grada.

„Nefunkcionisanje lokalnog parlamenta i te kako će uticati na razvoj našeg grada. Evidentno je da će ova godina biti obilježena nizom nerealizovanih projekata što će značajno uticati na standard građana i na poboljšanje njihovog života“, smatraju u DPS-u.

Oni su naveli da, s obzirom na to da je sjednica Skupštine opštine Berane odgođena do daljnjeg, vjeruju da će Koalicija „Zdravo Berane“ iskoristiti taj period da nastavi rad na projektima koje im je ostavio DPS, kada već, kako tvrde, svojih nemaju.

„DPS se ne raduje ničijem neuspjehu, ali je svima jasno da funkcionisanje ovakve vlasti u Beranama šteti svim građanima, pa zato očekujemo da lokalna vlast konačno napravi jedan proaktivan potez, da će skratiti svoj mandat i da će raspisati lokalne izbore za 16. oktobar, zajedno sa parlamentarnim izborima“, poručili su iz te partije.

Bonus video: