Crnovršaninu šest mjeseci zatvora

Crnovršanin oštetio školu za 1.462,50 eura
202 pregleda 2 komentar(a)
Esad Crnovršanin
Esad Crnovršanin
Ažurirano: 20.07.2016. 06:53h

Direktor Srednje stručne škole u Rožajama Esad J. Crnovršanin (55), osuđen je na šest mjeseci zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja.

Njemu je u podgoričkom Višem sudu presudu izrekla sutkinja Suzana Mugoša.

Prema optužnom predlogu, Crnovršanin je od 16. januara do 25. marta 2015 godine, protivpravnim iskorišćavanjem službenog položaja sebi pribavio korist, a školi nanio štetu u iznosu od 1.462,50 eura.

Njegov branilac, advokat Rešad Muzurović u završnim riječima tražio od suda da Crnovršanina oslobodi optužbe, objašnjavajući da isplata akontacija predstavlja povod za disciplinsku odgovornost, a ne za krivičnu.

“Utvrđeno je da je Crnovršanin uzimao akontacije, ali je u cilju vraćanja tih akontacija donosio rješenja. Čak i ako se prihvate nalazi vještaka finansijske struke, da se ovdje radi o nenamjenskom trošenju novca, to ulazi u sferu disciplinske, a ne krivične odgovornosti. Predstavnik škole se izjasnio da škola nije oštećena, a sav novac je vraćen, tako da Crnovršanin nije za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist”, istakao je Muzurović ranije.

Crnovršanin je kazao da nije znao da je akontacija bila zabranjena, jer je takva praksa u toj školi bila prisutna godinama.

Bonus video: