JOŠ JEDAN “BUDVANSKI” SPORAZUM

Branislav-Gugi Savić slobodan nakon priznanja

Savić se navodno nagodio da vrati šest miliona eura
119 pregleda 29 komentar(a)
Branislav Gugi Savić, Foto: Boris Pejović
Branislav Gugi Savić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.04.2019. 20:57h

Budvanski biznismen Branislav- Gugi Savić juče je izašao iz Istražnog zatvora nakon pet  mjeseci provedenih u ćeliji.

Prema saznanjima “Vijesti”, on se  nagodio  sa specijalnim tužiocem da prizna krivicu u višemilionskim malverzacijama u Budvi. 

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić juče je na sjednici skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu kazao da je tužilaštvo na čijem je čelu potpisalo sporazum po kom jedan od okrivljenih treba da vrati državi 6.000.000 eura. 

Katnić nije precizirao sa kim se tužilaštvo nagodilo na taj način, ali izvori “Vijesti” tvrde da je to sporazum sa Savićem,  kumom nekadašnjeg gradonačelnika Budve i  ključnog svjedoka  saradnika u korupcionaškim aferama Rajka Kuljače.

Po tom sporazumu, Savićeva firma “Gugi commerce” moraće da nadoknadi milionsku štetu Opštini Budva i to  isključivo u novcu, a  ne u nekretninama.

Firma “Gugi commerc”  bila  je angažovana na izgradnji koncertnog platoa na  Jazu. Vještaci tužilaštva  su u tom poslu utvrdili štetu od 2.100.000 eura. Savić je navodno priznao krivicu i u poslu gradnje    donjeg bulevara od gradske Pošte do Jadranskog sajma. U tom poslu Opština je oštećena za 3.706.140,57 eura, a u trećem sumnjivom poslu - gradnja seoskog puta ka   Krapini, šteta je 1.150.457,  67 eura.   

Preporučujemo za Vas