Odbrana Šundića: Pritvor mu produžavaju neosnovano i bez dokaza

Advokat i porodica Šundić su juče negodovali i zbog zakazivanja sljedećeg suđenja za peti septembar, smatrajući da bi, s obzirom na to da je pritvorski predmet, morao biti zakazan ranije
207 pregleda 6 komentar(a)
Vasilije Šundić, Foto: Luka Zeković
Vasilije Šundić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.07.2016. 07:11h

Odbrana Vasilija Šundića negodovala je zbog produžavanja pritvora okrivljenom za bombaški napad na kuću porodice Vuković, u septembru prošle godine.

Šundiću je juče počelo ponovno suđenje, pred sudijom podgoričkog Osnovnog suda Goranom Đukovićem.

Viši sud prije toga ukinuo je odluku kojom je Podgoričanin osuđen na godinu i dva mjeseca zatvora za bacanje dinamita i oslobođen optužbi za bacanje Molotovljevog koktela na istu kuću, dan ranije.

Advokat Marko Milošević kazao je juče da se Šundiću bez ikakvih dokaza neosnovano i pogrešno produžava pritvor, u kome se nalazi od septembra prošle godine.

Advokat i porodica Šundić su juče negodovali i zbog zakazivanja sljedećeg suđenja za peti septembar, smatrajući da bi, s obzirom na to da je pritvorski predmet, morao biti zakazan ranije.

Sudija je, u ponovnom postupku, shodno ukidnom rješenju Višeg suda, naložio da se pribavi skica lica, mjesta kuća i dvorišta oštećenih Vukovića, iz koje će se nesporno vidjeti lokacija kuća, dvorišne kapije i okolnih ulica, s obzirom na to da postojeći fotoelaborat ne prati odgovarajuća skica lica mjesta, koja je po uvjerenju Višeg suda neophodna.

Viši sud je tražio od Osnovnog i da se, u svojstvu svjedoka, sasluša Aleksandar Velimirović, koji bi u sudu trebao da priča o svojoj vezi i eventualnim nesporazumima sa Šundićem i o odnosu sa oštećenim Vlatkom Vukovićem.

Đukoviću je naloženo i da kritičnije cijeni iskaz svjedoka Ikonije Vuković, te da pribavi novi izvod iz kaznene evidencije za Šundića, jer je izvodom koji je pročitan na glavnom pretresu utvrđeno da se on ne nalazi u kaznenoj evidenciji, dok se iz rješenja o produženju pritvora zaključuje da je osuđivan.

Šundić je negirao povezanost sa bombaškim napadom, dok su članovi porodice Vuković tvrdili da su ga vidjeli kako baca Molotovljev koktel na njihov dom, a dan kasnije i bombu u dvorište njihove kuće. Podgoričanina terete za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja.

Bonus video: