MUP opet plaća Kuljačine krevete

Jedini ponuđač na tenderu MUP-a bila firma Jadranke Kuljače, supruge ključnog svjedoka saradnika u budvanskim aferama...
109 pregleda 13 komentar(a)
Rajko Kuljača, Foto: Komnen Radević
Rajko Kuljača, Foto: Komnen Radević
Ažurirano: 19.07.2016. 06:51h

Porodica ključnog svjedoka saradnika u budvanskim korupcionaškim aferama Rajka Kuljače ovog ljeta će od Ministarstva unutrašnjih poslova zaraditi oko 115.000 eura, koliko će im biti plaćen smještaj policajaca koji su u Budvu poslati na ispomoć.

Firma Jadranke Kuljače, supruge bivšeg predsjednika Opštine Budva, zaključila je sa MUP-om ugovor o smještaju za 55 pripadnika Posebne i ostalih elitnih policijskih jedinica, angažovanih radi očuvanja reda i mira tokom turističke sezone.

Potpis na ugovor, vrijedan 114.762 eura, 1. jula stavio je ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović.

Istog dana u apartmane Jadrankine firme “Gaga trend” smješteni su specijalci, koji će po ugovoru tu ostati do 29. avgusta. Ovo je deveta godina za redom da Kuljače pobjeđuju na tenderu za smještaj specijalaca u Budvi.

Javni poziv za izbor najboljeg ponuđača u aprilu je raspisao tadašnji koordinator MUP-a Duško Marković.

Na tender se javila jedino firma Jadranke Kuljače, koja je ponudila 32 eura manje od početne cijene i ponuda je kao takva prvorangirana.

Kuljače su uspijevale svih prethodnih godina, da zadobiju povjerenje policije, službe u kojoj je nekada Rajko Kuljača radio na ključnim pozicijama na primorju.

Na tenderu su mogle da učestvuju firme koje nemaju poreskih dugovanja i čiji zakonski zastupnici nijesu pravosnažno osuđivani za neko od krivičnih djela organizovanog kriminala sa elementima korupcije, pranja novca i prevare.

Jedan od uslova bio je posjedovanje dozvole, licence ili odobrenja za obavljanje ugostiteljske djelatnosti.

MUP je tražio da objekat u kojem će biti smješteni policajci ima najmanje tri zvjezdice, da je organizovan pun pansion, da raspolažu sa tri jednokrevetne sobe, a da ostatak policajaca bude smješten u višekrevetnim sobama.

Zahtijevali su i da policajci spavaju u pojedinačnim krevetima, da svaka soba ima klima uređaj, TV prijemnik i frižider, te da objekat raspolaže parking prostorom za najmanje 20 vozila.

Zgrada sa apartmanima “Gaga trend”, nalazi se na Jadranskoj magistrali i zadovoljila je sve uslove koje je resorno ministarstvo tražilo - od velikog parkinga do svoga restorana.

Bonus video: