Na Debelom brijegu oduzeto oko 17 kg marihuane, uhapšena jedna osoba

Uhapšena osoba sumnjiči se da je marihuanu posjedovala radi krijumčarenja i dalje prodaje
13 komentar(a)
marihuana, Foto: Uprava policije
marihuana, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 18.07.2016. 13:25h

Službenici Uprave policije MUP-a i Uprave carina juče su na graničnom prelazu Debeli brijeg u automobilu albanskih registarskih oznaka otkrili 33 pakovanja oko 17 kilograma marihuane i uhapsili državljanina Albanije A.B (36).

Uhapšena osoba sumnjiči se da je marihuanu posjedovala radi krijumčarenja i dalje prodaje.

"Policijski službenici Regionalnog centra granične policije Jug i službenici Carinske ispostave Debeli Brijeg su juče, 17. jula 2016. godine, oko 20,20 časova, na Graničnom prelazu Debeli brijeg, na izlazu iz Crne Gore, radi kontrole lica, robe i vozila zaustavili putničko motorno vozilo „Opel Zafira”, albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Albanije A.B. (36). Policijski i carinski službenici izvršili su kontrolu vozača i motornog vozila, kojom prilikom su u specijalno izrađenom skrovištu, tzv. bunkeru, u prtljažniku vozila, pronašli 33 pakovanja oblijepljenih PVC providnom folijom, pravougaonog oblika i različite težine, u kojima se nalazila suva biljna materija tamno zelene za koju se posumnjalo da se radi o marihuani. Policijski i carinski službenici su oduzeli pomenutu materiju i o svemu obavijestili policijske službenike iz Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja koji su o događaju obavijestili državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici", navodi se u saopštenju.

A.B. je lišen slobode i on će, uz krivičnu prijavu, danas biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako je saopšteno, od A.B. je po nalogu tužioca oduzeto i vozilo zbog sumnje da je upotrijebljeno prilikom izvršenja ovog krivičnog djela.

Mjerenjem 33 pakovanja sa biljnom materijom, koje su izvršili policijski službenici, utvrđeno je da ukupna bruto masa iznosi 16.937 grama.

Oduzeta droga biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

Bonus video: