Bivšem gradonačelniku Nikšića ponovo sude

Sudije Višeg suda vratile predmet “Radojičić” na ponovno odlučivanje
93 pregleda 13 komentar(a)
Nebojša Radojičić, Foto: Svetlana Mandić
Nebojša Radojičić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 16.07.2016. 07:54h

Bivšem gradonačelniku Nikšića Nebojši Radojičiću ponovo će se suditi zbog zloupotrebe službenog položaja.

To su odlučile sudije podgoričkog Višeg suda, koje su kolegama iz nikšićkog Osnovnog suda vratile na ponovni postupak slučaj bivšeg predsjednika Opštine Nikšić.

Radojičić je prvostepenom odlukom sudije Ivana Perovića, u novembru prošle godine, osuđen na četiri mjeseca zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja.

U obrazloženju te presude piše da je Radojičić prekršio Zakon o javnim nabavkama, jer je kao predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba “Sutjeska” mimo propisa ovlastio direktora Andriju Vujovića da sa firmom “Zarubica company” sklopi ugovor za radove na izgradnji pomoćnog stadiona.

“Čime je angažovanom izvođaču pribavio korist i onemogućio druga zainteresovana lica da učestvuju u postupku javne nabavke”.

Za ostala krivična djela koja su se Radojičiću stavljala na teret sudija Perović donio je oslobađajuću presudu, koju je Viši sud potvrdio.

Nekadašnji predsjednik Opštine Nikšić teretio se da je za gradnju kapele na novom groblju u naselju pod Trebjesom, radove na aerodromu na Kapinom polju, uređenju Dnevnog centra i prostora oko Muzičke škole, izvođače angažovao takozvanom šoping metodom ili neposrednim ugovorima, čime je prekršio zakon.

U januaru ove godine Radojičić je uslovno osuđen na kaznu zatvora od jedne godine zbog zloupotrebe službenog položaja.

Radojičić se teretio da je omogućio jednom broju javnih funkcionera da zaključe ugovor o kreditu iako na to nije imao pravo.

Bonus video: