TUŽILAC SASLUŠAO POLICAJCA U KLINIČKOM CENTRU

Šuković: Nisu mi prijetili

"Kada se analiziraju snimci sa izuzetih nadzornih kamera, znaćemo da li ga je neko pratio”, kazao je Tomković
75 pregleda 5 komentar(a)
Predrag Šuković, Foto: Zoran Đurić
Predrag Šuković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.04.2019. 20:55h

Ranjeni inspektor Predrag Šuković rekao je juče tužiocu Željku Tomkoviću da mu nije prijećeno i da nije imao neraščišćenih računa prije nego je upucan u centru Podgorice.

To je "Vijestima" kazao Tomković, koji je u Kliničkom centru Podgorica saslušao bivšeg načelnika Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Saslušao sam ga u svojstvu oštećenog u Kliničkom centru. Rekao je da ne zna ko je pucao u njega, da nije vidio lice koje je pucalo, odnosno da ga je vidio samo s leđa i da ga ne bi prepoznao. Nije nikoga mogao da označi kao neposrednog izvršioca ili nalogodavca napada. Kazao je da mu u zadnje vrijeme niko nije slao prijeteće poruke i da nema neraščišćenih odnosa ni sa kim”, kazao je Tomković.

On je rekao da mu je policajac kazao da je napadač prišao sa leđa.

Do detalja je ispričao i kuda se kretao prije nego je ranjen u Njegoševoj ulici.

"Parkirao je automobil kod Vojno-medicinskog centra i pješke produžio pored Fonda, preko bulevara Ivana Crnojevića, ušao u Njegoševu ulicu i krenuo prema kafiću 'La scala' u kom je trebalo da se nađe sa prijateljem. Kada se analiziraju snimci sa izuzetih nadzornih kamera, znaćemo da li ga je neko pratio”, kazao je Tomković.

Ranjenog Šukovića juče je po nalogu tužioca Tomkovića pregledala vještak sudske medicine dr Dragana Čukić.

Šuković je krajem juna osuđen uslovno na tri mjeseca zatvora, zbog prijetnji potpredsjedniku Vlade Dušku Markoviću. U optužnom predlogu piše da je Šuković na portalu “Vijesti” postavljao komentare “kojima je prijetio potpredsjedniku Vlade”.

Nakon što je tužilaštvo odustalo od gonjenja Šukovića, Marković je podnio privatnu optužnicu protiv njega.

Marković je "Vijestima" rekao da se napad na Šukovića nikako ne može dovesti u kontekst sa tim sudskim procesom. 

Preporučujemo za Vas