Slavni Tretjakov i Viardo na cetinjskom festivalu

Program festivala i ove će godine biti baziran na učešću crnogorskih muzičara i gostovanjima slavnih umjetnika koji su i i solistički i pedagoški ostvarili velike uspjehe širom svijeta
0 komentar(a)
Miran Begić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Miran Begić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.07.2016. 17:17h

Festival Espressivo, koji već devet godina kvalitetnim umjetničkim sadržajima ozvučava crnogorske ljetnje pozornice, otvoriće sjutra orkestar cetinjske Muzičke akademije pod dirigentskim vođstvom Radovana Papovića.

Na repertoaru su djela Vivaldija, Britna, Barbera i crnogorskog kompozitora Bora Tamindžića. Solističke dionice sviraće eminentni crnogorski umjetnici i pedagozi Miran Begić, Marija Đuranović (violine) i Bogdan Asanović (violončelo).

Program festivala i ove će godine biti baziran na učešću crnogorskih muzičara i gostovanjima slavnih umjetnika koji su i i solistički i pedagoški ostvarili velike uspjehe širom svijeta; u tom smislu gostovanja poznatog violiniste i dirigenta Viktora Tretjakova te pijaniste Vladimira Viardoa predstavljaju pravu ekskluzivu, a pored njih nastupaju i gudački kvartet Beogradske filharmonije i violista Jorg Vinkler, duo Vujadin Krivokapić - Bojan Martinović, trio Aura i dr.

Početak koncerta koji otvara festival 15. jula je u 21 sat, u koncertnom prostoru Ministarstva kulture na Cetinju.

Bonus video: