Danilović: Ranjavanje Šukovića poruka da niko i nigdje, ni u bijelo podne nije siguran

"U trenutku dok odgovaram na pitanje nemamo ime osumnjičenog. Ipak, smatram prvorazrednom obavezom Uprave policije da najhitnije riješimo slučaj", kazao je Danilović
30 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.07.2016. 12:13h

Otkrivanje osobe koja je ranila bivšeg načelnika Odjeljenja za organizovani kriminal Predraga Šukovića, prioritet je Uprave policije, kazao je ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović, dodajući da u ovom trenutku ne znaju identitet napadača.

Danilović je u intervjuu za portal Antena M rekao da policija i njena usko specijalizovana odjeljenja rade na tom i sličnim slučajevima.

„U trenutku dok odgovaram na pitanje nemamo ime osumnjičenog. Ipak, smatram prvorazrednom obavezom Uprave policije da najhitnije riješimo slučaj. U pitanju je izazov i rukavica bačena u lice državi od organizovanog kriminala, i to sa porukom da niko i nigdje, pa ni u sred bijelo podne, nije siguran“, kazao je Danilović.

On je dodao da će država adekvatno odgovoriti ili će, kako je naveo, biti ućutkana.

Na pitanje da li je Kotor, nakon nedavnih učestalih pucnjava, pa intervencije sa državnog nivoa i njegovog boravka, primiren ili miran grad, Danilović je rekao da bi volio da je Kotor stabilno miran i siguran grad.

"Ipak, Kotor je prije umiren i u nekom smislu zaliječen, kada je u pitanju bezbjednost i aktivnost organizovanih kriminalnih grupa. Kriminalci moraju biti uhapšeni i presuđeni da bi se prilike trajno stabilizovale", kazao je Danilović.

On tvrdi da je situacija u tom gradu zapuštena godinama unazad, i to sa državnog nivoa.

Upitan da li je blizu koalicija Demosa, Građanskog pokreta URA i Socijaldemokratske partije, o kojoj pišu podgorički mediji, Danilović je rekao da su oni „tehnički savez stranaka koje su po lex specialisu ušle u Vladu izbornog povjerenja radi kontrole".

"Tako je i u ovom trenutku. Glasila javljaju kako žele da bude ili kako ne žele. Naše odluke su, međutim, autonomne i tako će ostati. Odlučivaćemo brzo i politički principijelno", kazao je Danilović.

Upitan da li su spremni za napuštanje Vlade, ako ne bude saglasja o ugovoru sa A2A, on je rekao da su na to spremni od trenutka ulaska u Vladu.

"To, međutim, nije naš cilj i politički moto. Moramo se dogovarati u ovih nekoliko mjeseci o strateškim interesima države - to je jasno i DPS-u. Ne smijemo se preglasavati u vezi sa državnim projektima, nego moramo štititi državu. To nije ucjena, to je obaveza", naveo je Danilović.

Prema njegovim riječima, mnogo je uloženo u povjerenje.

"Ko ga bude izigrao - preuzima odgovornost za sve posljedice", poručio je Danilović.

Bonus video: