Novi detalji: Ulama kazao da mu je Medin tražio da nabavi pištolj

Porodica Medin nije bila raspoložena za razgovor. Kratko su kazali da žele jedino da im se Nemanja vrati
172 pregleda 20 komentar(a)
Nemanja Medin, Foto: Facebook
Nemanja Medin, Foto: Facebook
Ažurirano: 13.07.2016. 16:53h

Dok traje potraga za 24-godišnjim Petrovčaninom Nemanjom Medinom, koji je nestao 8. jula, za istražitelje ovaj slučaj iz dana u dan sve je veća misterija.

Nakon Medinovog nestanka, u svojstvu građana, saslušano je nekoliko svjedoka. Među njima je i Medinov prijatelj Vladimir Ulama, koji ga je, kako se vjeruje, 8. jula, vidio posljednji. Ulama je međutim, za inspektore koji ga potražuju zbog pojašnjenja datog iskaza, nedostupan od 9. jula kada je i saslušan.

Ulama je tada ispričao da ga je dan ranije pozvao Nemanja, sa kojim je drug još od srednje škole. U tom razgovoru tražio je da mu nabavi pištolj ne objašnjavajući zbog čega mu oružje treba. Nekoliko sati nakon toga, sa Medinom se našao u mjestu Sotonići, odakle su, objasnio je Ulama, pošli za Virpazar. Inspektorima je tvrdio da Medinu nije nabavio traženi pištolj zbog čega se on naljutio. U ljutnji mu je saopštio i da mora da vrati vozilo, ne navodeći kome, ali da će prije toga poći do Nikšića kod jednog druga kako bi tamo pokušao da nabavi oružje.

Ulama je je rekao i da Medina nakon toga nije gledao.

Inspektori su, dodaje naš sagovornik blizak istrazi , došli do Medinovog prijatelja iz Nikšića. Riječ je o P.B. koji je potvrdio da poznaje nestalog Petrovčanina ali da ga tog dana nije zvao niti dolazio kod njega. Šta više, tvrdio je da ga nije vidio već dvije godine.

Zbog nemogućnosti da ponovo saslušaju Ulamu, inspektori su pokušali da dođu do dokaza koji bi možda mogli dati neke podake o slučaju nestanka Medina.

Zato su izdate naredbe za pretres tri kuće u Virpazaru koje koristi Ulama. Zaplijenjeno je nekoliko predmeta među kojma je, kako pouzdano saznajemo, i crna patika sa tragovima nalik na krv. Patika je odmah proslijeđena Forenzičkom centru kako bi se vještačenjem utvrdilo kome pripada i da li je trag na njoj zaista krv.

Po nalogu nadležnog tužioca, donijeta je naredba za pretresanje “reno megana”, u vlasništvu Ivana Đurišića, posto je to vozilo u noći kada se sastao sa Medinom koristio Vladimir Ulama. Izdat je nalog i za pretres “audija” koji koristi Vladimirov otac Nenad. Uz sve to predmet vještačenja su i memorije dva mobilna telefona, oduzeta pretresom Ulamine kuće. Istražitelje zbunjuje činjenica da su do sada svi saslušani svjedoci tvrdili da Medin nije imao dugove, da je dobrog imovnog stanja i da je sa svima bio u dobrim odnosima.

Još jedna misterija pojavila se nakon što je juče pored lokalnog puta Virpazar Rijeka Crnojevića pronađen zapaljen reno megan, koji je koristio Medin. Na 50 metara od vozila pronađen je polomljen retrovizor. Da li ovaj dio pripada Medinovom meganu tek treba da se utvrdi. Naš sagovornik dodaje i da je nedaleko od mjesta gdje je pronađeno vozilo u ponedjeljak pronađena strana registarska oznaka, koja se, kako je to istražiteljima potvrdio Medinov brat, prije nestanka nalazila u prtljažniku automobila.

Porodica Medin nije bila raspoložena za razgovor. Kratko su kazali da žele jedino da im se Nemanja vrati. Istražitelji u tom pravcu preduzimaju sve. Izuzeti su i video zapisi sa kamera koje se nalaze duž magistralnog puta Golubovci – Podgorica, ali kako istice naš izvor od onog što se na njima nalazi nema koristi za istragu. Osim ovoga i danas je nastavljena pretraga terena na raznim lokacijama. Dok se potraga za mladićem nastavlja svi koji imaju bilo kakva saznja o nestalom mladiću mogu da se jave na broj 068 417 510 ili na dežurni broj policije 122.

Bonus video: