ISTARGA O RANJAVANJU POLICAJCA

Šuković kolegama rekao da ne zna ko je pucao

"Šuković nije mogao da se izjasni o identitetu napadača i nije nikoga pominjao u kontekstu nalogodavca", kazao je tužilac
203 pregleda 14 komentar(a)
Predrag Šuković, Foto: Zoran Đurić
Predrag Šuković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.04.2019. 21:06h

Ranjeni policajac Predrag Šuković kazao je inspektorima da ne zna ko je pucao na njega i nije nikoga pominjao u kontekstu nalogodavaca.

To je "Vijestima" kazao viši državni tužilac Željko Tomković, koji rukovodi istragom pokušaja ubistva bivšeg  načelnika Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Policajac je ranjen prije dva dana u centru Podgorice, u Njegoševoj ulici. 

Naoružani napadač prišao mu je sa leđa, pucao u njega i pobjegao. 

"Šuković nije mogao da se izjasni o identitetu napadača i nije nikoga pominjao u kontekstu nalogodavca", kazao je Tomković. 

Tužilac je objasnio  da je napadač u  Šukovića ispalio dva metka, koja su mu nanijela tri prostrijelne rane.

"Oštećeni Šuković zadobio je povrede u predjelu obje noge. Najvjerovatnije su u njegovom pravcu ispaljena  dva projektila. U   vezi toga da li je moguće da je jednim projektilom došlo do povređivanja na dva mjesta,  izjansniće se vještak medicinske struke", kazao je Tomković.

Pojasnio je  da su tragovi izuzeti sa mjesta na kom je ranjen Šuković poslati Forenzičkom centru kojem je već proslijedio naredbu za više odgovarajućih vještačenja.

"Sudiji za istragu Višeg suda podnio sam zahtjev za izuzimanje video zapisa sa sigurnosnih kamera sa više objekata koji se nalaze u blizini lica mjesta. Zajedno sa službenicima policije preduzimam izviđajne radnje u cilju identifikacije i pronalaska izvršioca predmetnog krivičnog djela", kazao je Tomković.

Policija je nakon napada na Šukovića objavila fotografiju osobe za koju se vjeruje da je u Njegoševoj ulici pucala na inspektora. 

Istražitelji  još nijesu utvrdili iz kog oružja je pucano na Šukovića, rečeno je “Vijestima” nezvanično iz Uprave policije.

"Nema ni čaura od metaka i sve je jasnije da je napadač pucao držeći pištolj u tašni. Nijesmo našli ni čaure ni zrna i zbog toga još ne znamo iz kog oružja je pucano na Šukovića",kazao je sagovornik "Vijesti".

Šuković je krajem juna ove godine osuđen uslovno na tri mjeseca zatvora, zbog prijetnji potpredsjedniku Vlade Dušku Markoviću.

U optužnom predlogu piše da je Šuković na portalu “Vijesti” postavljao komentare "kojima je prijetio potpredsjedniku Vlade". To je činio pod   pseudonimom "Boss".

Nakon što je tužilaštvo odustalo od gonjenja Šukovića, Marković je podnio privatnu optužnicu protiv njega.

Marković je “Vijestima” rekao da se napad na Šukovića nikako ne može dovesti u kontekst sa sudskim procesom koji je on vodio protiv njega.

Policajac je  javno optužio Markovića i bivšeg šefa policije Veselina Veljovića da su “akteri predmeta o mojkovačkoj kriminalnoj grupi” koja se navodno bavila švercom cigareta. Marković je to  demantovao.

Đukanović: Jači smo od mafije

Premijer Milo Đukanović  nije juče želio da komentariše  pokušaj ubistva   Šukovića, ističući da je to pitanje za kriminalističku policiju. 

On  je kazao da  taj slučaj ne pokazuje da je mafija jača od države i da su svi koji imaju takve iluzije u zabludi ili neznanju. 

"Država je uvijek jača od mafije  i sve stvari će se postaviti  na svoje mjesto", kazao je Đukanović novinarima nakon sjednice Upravnog odbora Privredne komore. 

Stanković: Preduzećemo sve da pronađemo napadača

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković kazao je da će zahtijevati od  saradnika da preduzmu sve  kako bi otkrili identitet osobe koja je  pucala na Šukovića. Kazao je da  osuđuje sve učinioce krivičnih djela, ali i da se  “ne bi složio sa tim da država gubi rat sa mafijom”. 

"Naprotiv, država će pokazati snagu i odlučnost u tom pravcu da pruži sigurnost i bezbjednost svim građanima i da se oštro obračuna sa svim učiniocima krivičnih djela i svim krakovima mafije, bez obzira otkuda oni dolaze", kazao je Stanković. 

Komentarišući napad na Šukovića, glavni specijalni tužilac je prekjuče rekao da su ugrožene osnovne smjernice društva.

"Da li se taj čovjek koji je danas na ulici ranjen, bavio nekim kriminalom? Nije, on je policajac, on se borio protiv organizovanog kriminala", kazao je Katnić.

Preporučujemo za Vas