Vušurović uručio paraolimpijcima rješenja o zvanju Vrhunskog sportiste

"Zajednički smo stali iza sportista i ideja POK. Siguran sam da će i u narenom periodu doći potvrda njihovog, odnosno našeg zajedničkog rada na zadovoljstvo svih nas. Sportisti su radom i rezultatom zaslužili", kazao je Vušurović
64 pregleda 0 komentar(a)
Marijana Goranović i Radmilo Baranin, Foto: Privatna arhiva
Marijana Goranović i Radmilo Baranin, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 12.07.2016. 15:50h

V.d. direktora Uprave za mlade i sport, Igor Vušurović, uručio je danas rješenja o zvanju Vrhunskog sportiste Crne Gore najuspješnijim crnogorskim praolimpijcima.

To zvanje su dobili atletičari Radmilo Baranin i Marijana Goranović i stonoteniser Filip Radović, u čije ime je rješenje primio njegov otac Ratko.

Radović, osvajač bronzane medalje na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u danskom Vejleu, zbog obaveza na juniorskom šampionatu Evrope nije mogao prisistvuje svečanosti.

Baranin je sredinom juna u Grosetu osvojio zlatnu evropsku medalju u bacanju koplja, dok je srebrni bio u kugli.

Goranović je osvojila srebrno odličje u bacanju kugle i obezbijedila vizu Paraolimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Ona je bila učesnik i Igara u Londonu.

Vušurović je kazao da su dogovori i projekti koje je POK ponudio Upravi za mlade i sport ispoštovani i da su dali rezultate.

"Zajednički smo stali iza sportista i ideja POK. Siguran sam da će i u narednom periodu doći potvrda njihovog, odnosno našeg zajedničkog rada na zadovoljstvo svih nas. Sportisti su radom i rezultatom zaslužili. Čestitke predsjedniku Igoru Tomiću i članovima Upravnog odbora na iskrenom radu u prethodnom periodu koji smo krunisali medaljama koje su počele da pristižu", kazao je Vušurović.

Goranović se zahvalila Vušuroviću na pomoći i podršci, kao i trenerima Tomiću i Veljku Čegaru.

"Hvala vam na pomoći. Očekuje me još jedno veliko takmičenje. Obećavam dobar rezultat iz Rija", kazala je Goranović.

Baranin je naglasio je zvanje Vrhuski sportista Crne Gore san svakog sportsite.

"To je i motivacija više za buduće rezultate, nadam se ne samo nas troje već sportista koji će se tek početi baviti sportom. Priznanje i medalje pokazuje da imaju šansu i da uz veliki rad mogu doći do ozbiljnih rezultata", kazao je Baranin.

Predsjednik Paraolimpijskog komiteta, Igor Tomić zahvalio se direktoru Uprave za mlade i sport na "nevjerovatnoj podršci" koju su imali u protekle četiri godine.

"Uvijek smo imali njegov ljudski i senzibilitet čovjeka koji je na čelu državnog organa. Paraolimpici nijesu iznevjerili ono što im je država Crna Gora i Vušurović na čelu Uprava za mlade i sport omogućila. Nadam se da ćemo i u narednom ciklusima uraditi da se Crna Gopra ima čime pohvaliti, ne samo u sportskom, već kada je paraolizam u mnogo važnijem, ljudskom i inkluzivnom, poštovanjem različitsti među nama", rekao je Tomić.

On je podsjetio da će Crnu Goru, osim Goranović, na Paraolimpijskim igrama od 7. do 18. septembra predstavljati i plivač Ilija Tadić.

Bonus video: