NAJVEĆE DRŽAVNO PRIZNANJE

Uručene Trinaestojulske nagrade Bulajiću, Đuroviću, Popoviću i Šobiću

Trinaestojulska nagrada za životno djelo se dodjeljuje istaknutom naučnom radniku ili umjetniku koji je stvojim stavralaštvom obilježio vrijeme u kojem je djelovao, čiji je stvaralaćki put zaokružen i čije djelo predstavlja trajno dobro Crne Gore
125 pregleda 31 komentar(a)
Trinaestojulska nagrada, Foto: Zoran Đurić
Trinaestojulska nagrada, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.04.2019. 21:06h

Predsjednik Skupštine Darko Pajović uručio je Trinaestojulske nagrade režiseru Veljku Bulajiću profesoru Igoru Đuroviću, književniku Miloradu Popoviću i kantautoru Miladinu Šobiću.

Dobitnik nagrade za životno djelo, Veljko Bulajić, nakon uručivanja nagrade, rekao je da nas samo koji mjesec dijeli članstvo u NATO, ali i u EU.

"U evropskom okviru Crna Gora će napraviti istorijski iskorak. Crna Gora odista postaje samo svoja država, kakva je nekad bila, važna država, uvažavana u evropskom svijetu, država koja garantuje slobodni razvoj i izraz autentičnog crnogorskog duha", kazao je Bulajić, uz poruku "neka živi Crna Gora".

Predsjednik žirija za dodjelu nagrade, Gojko Kastratović, rekao je da su nagrade dodijeljena za djela u različitim oblastima, koje imaju značaj za Crnu Goru.

Trinaestojulska nagrada za životno djelo se dodjeljuje istaknutom naučnom radniku ili umjetniku koji je stvojim stavralaštvom obilježio vrijeme u kojem je djelovao, čiji je stvaralaćki put zaokružen i čije djelo predstavlja trajno dobro Crne Gore.

Trinaestojulska nagrada za 2016. godinu dodjeljuje se građaninu ili državljaninu Crne Gore, grupi ili pravnom licu, koji ima sjedište na teritoriji Crne Gore za djela ili ostvarenja u svim oblastima rada i stvaralaštva u prethodne dvije godine, koji su od izuzetnog značaja za državu.

Preporučujemo za Vas