Rodić: Policajci ne smiju raditi svoj posao kada je u pitanju neko ko kontroliše "instituciju"

Potpredsjednik Vlade Duško Marković kazao je da se napad na bivšeg šefa Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Uprave policije, Predraga Šukovića nikako ne može dovesti u kontekst sa sudskim procesom koji je vodio protiv njega
78 pregleda 9 komentar(a)
Predrag Šuković, Goran Rodić, Foto: Zoran Đurić
Predrag Šuković, Goran Rodić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 12.07.2016. 09:09h

Presuda Osnovnog suda kojom je Šuković proglašen krivim za navodne prijetnje je naručeni privatni alibi za rješavanje spora kroz "institucije sistema", smatra advokat Predraga Šukovića Goran Rodić.

Bivši načelnik Odjeljenja za organizovani kriminal Predrag Šuković osuđen je uslovno na tri mjeseca zatvora u trajanju od godinu dana, zbog prijetnji potpredsjedniku Vlade Dušku Markoviću.

"Nakon toga danas se prešlo na vaninstitucionalno djelovanje. Jedinstvo "institucije" i van institucije ima jedan zajednički cilj, poruku, da policajci ne smiju raditi svoj posao kada je u pitanju neko ko kontroliše "instituciju", kao i dešavanja van institucije. To je u stvari poruka svim građanima Crne Gore", izjavio je Rodić nakon što je juče pokušano ubistvo Šukovića.

Potpredsjednik Vlade Duško Marković kazao je da se napad na bivšeg šefa Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Uprave policije, Predraga Šukovića nikako ne može dovesti u kontekst sa sudskim procesom koji je vodio protiv njega.

"To ne bi smjelo i ne bi trebalo da se dešava u današnjoj Crnoj Gori i vjerujem da će u skladu sa tim našim interesom, nadležni državni organi uraditi sve da u najkraćem roku otkriju i počinioca, a nakon toga nadam se i nalogodavca. Imam vjeru u njihov rad i u rad institucija, posebno na osnovu informacija koje sam dobio danas, da imamo i prvi i osnovni identitet, odnosno sliku eventualnog mogućeg izvršioca", kazao je Marković

Šuković je prije godinu dana "Vijestima" ispričao da mu se Duško Marković i Veselin Veljović svete zbog istraga šverca cigara u Mojkovcu.

Bonus video: