VJERUJE DRŽAVNIM INSTITUCIJAMA

Marković: Napad na Šukovića ne može se dovesti u kontekst sa sudskim procesom

Na pitanje "Vijesti" da li se plaši da njega i bivšeg šefa policije Veselina Veljovića mogu povezati sa ranjavanjem Šukovića koji je ranije izjavio da mu se njih dvojica svete zbog istraga šverca cigara u Mojkovcu, Marković je kazao da to nije moguće
0 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Filip Roganović
Duško Marković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.04.2019. 20:53h

Potpredsjednik Vlade Duško Marković kazao je da se napad na bivšeg šefa Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Uprave policije, Predraga Šukovića nikako ne može dovesti u kontekst sa sudskim procesom koji je vodio protiv njega. 

Marković je za "Vijesti" kazao da najoštrije osuđuje "mučki napad na policijskog službenika Predraga Šukovića". 

"To ne bi smjelo i ne bi trebalo da se dešava u današnjoj Crnoj  Gori i vjerujem da će u skladu sa tim našim interesom, nadležni državni organi uraditi sve da u najkraćem roku  otkriju i počinioca, a nakon toga nadam se i nalogodavca. Imam vjeru u njihov rad i u rad institucija, posebno na osnovu informacija koje sam dobio danas, da imamo i prvi i osnovni identitet, odnosno sliku eventualnog mogućeg izvršioca", kazao je Marković nakon svečane akademije povodom 220 godina Martinićke bitke.

Šuković je ranjen jutros u centru Podgorice, kada je napadač u njegovom pravcu iz pištolja ispalio više hitaca.

Policija je danas objavila sliku osumnjičenog i pozvala građane da joj se jave ukoliko tu osobu prepoznaju.

"To naravno ne mogu da dovedem ni u kakav kontekst sa sudskim slučajem u javnom sudskom procesu koji sam imao sa gospodinom Šukovićem i naravno, neke novinske špekulacije koje sam imao prilike da vidim danas, odbacujem kao tendenciozne pa i zlonamjerne. Pozivam i apelujem na državne institucije, da u što kraćem roku pronađu izvršioca i otkriju nalogodavce", rekao je potpredsjednik Vlade. 

Na pitanje "Vijesti" da li se plaši da njega i bivšeg šefa policije Veselina Veljovića mogu povezati sa ranjavanjem Šukovića koji je ranije izjavio da mu se njih dvojica svete zbog istraga šverca cigara u Mojkovcu, Marković je kazao da to nije moguće. 

"Rekao sam što mislim o tim optužbama i svoje zadovoljenje istine i pravde obezbijedio u javnom sudskom postupku. Mislim da to pripada pravo svakom građaninu, pa i meni kao državnom funkcioneru. Ponosan sam na taj svoj princip i standard da sve ono što mi se negativno spočitava ili što se podmeće meni kao ličnosti odbacim u javnom postupku pred državnim institucijama", kazao je Marković. 

Šuković je prije godinu dana "Vijestima" ispričao da mu se Marković i Veljović svete zbog istraga šverca cigara u Mojkovcu.

Šuković je krajem juna ove godine osuđen uslovno na tri mjeseca zatvora u trajanju od godinu dana, zbog prijetnji Markoviću.

U optužnom predlogu se navodi da je Šuković, od 8. maja do 7. juna 2015. godine, na portalu "Vijesti", pod pseudonimom "Boss", postavljao komentare "kojima je prijetio potpredsjedniku Vlade".

Nakon što je tužilaštvo odustalo od gonjenja Šukovića, Marković je podnio privatnu optužnicu protiv njega.

Preporučujemo za Vas