Katnić: Šuković se borio protiv organizovanog kriminala, vjerovao je pravdi

"Ranjavanje Šukovića je nešto što sasvim sigurno treba da nas zabrine, nešto što nećemo oćutati. Ono što je moja nadležnost, ja ću ispoštovati. Nadam se da ću dobiti priliku da razgovaram sa Šukovićem i danas tokom dana. Nadam se da svi u Upravi policije, Vladi i Tužilaštvu znaju koliko je to rizična i teška stvar", rekao je ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović
154 pregleda 17 komentar(a)
Milivoje Katnić, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Milivoje Katnić, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Ažurirano: 11.07.2016. 15:25h

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da se bivši načelnik Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Uprave policije, Predrag Šuković nije bavio kriminalom.

Na Šukovića je danas oko 10.30 časova zasada nepoznata osoba ispalila je više hitaca u Njegoševoj ulici u centru Podgorice.

Policija je danas objavila sliku osumnjičenog i pozvala građane da joj se jave ukoliko tu osobu prepoznaju.

"On je policajac, bavio se protiv organizovanog kriminala, zato što je vjerovao pravdi. Zato treba svi da se saberemo. Ako neko misli da može da sjedi po terasa, po kafićima i da jedan organ kakvo je Tužilsštvo obavi čitav posao ne može", rekao je Katnić.

Ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović kazao je danas da je informaciju o ranjavanju Šukovića dobio na sjednici Vlade.

"Ranjavanje Šukovića je nešto što sasvim sigurno treba da nas zabrine, nešto što nećemo oćutati. Ono što je moja nadležnost, ja ću ispoštovati. Nadam se da ću dobiti priliku da razgovaram sa Šukovićem i danas tokom dana. Nadam se da svi u Upravi policije, Vladi i Tužilaštvu znaju koliko je to rizična i teška stvar", rekao je Danilović.

Bonus video: