Zbrine državna bolnica, naplati privatna klinika

”Imamo sporazum o saradnji sa Opštom bolnicom Kotor...“, kazali iz “Marin Meda”
507 pregleda 15 komentar(a)
kotor bolnica, račun, Foto: Marin-med-mne.com
kotor bolnica, račun, Foto: Marin-med-mne.com
Ažurirano: 10.07.2016. 13:41h

Mladić iz Londona došao je prije nekoliko dana u Opštu bolnicu u Kotoru kako bi mu se ukazala pomoć i ušila otvorena rana.

U toj bolnici mu je ukazana pomoć za koju je dobio račun od 270 eura koji treba da plati privatnoj medicinskoj ustanovi "Marin Med Crna Gora".

Njegov prijatelj Andrija Gazivoda na društvenoj mreži je objavio račun i poruku da je državljanina Velike Britanije odveo u Opštu bolnicu u Kotoru gdje su mu ušili ranu sa pet konaca. Istakao je da stranac nije imao zdravstveno osiguranje i da mu je pokazao račun crnogorske privatne klinike, kojoj mora da plati tretman. Medicinska ustanova "Marin Med Crna Gora" ima prostorije u sklopu državne Opšte bolnice Kotor.

"Vijesti" su tragom te informacije kontaktirali privatnu kliniku iz koje nisu negirali da imaju dogovor sa čelnicima Opšte bolnice u Kotoru o preuzimanju i zbrinjavanju pacijenata.

"Marin Med Crna Gora je provajder medicinskih usluga, osnovan u Kotoru sa ciljem da obezbijedi usluge iz spektra medicinske zaštite stranim turistima a prije svega onima koji dolaze posredstvom najvećih svjetskih kruzing kompanija. Marin Med Crna Gora je sestra kompanija Poliklinici Marin Med iz Dubrovnika u susjednoj Hrvatskoj. Marin Med Dubrovnik Hrvatska ima dugu tradiciju pružanja medicinske zdravstvene zaštite prve klase za sve turiste Dubrovnika, a posebno putnike i posadu velikih svjetskih kruzera", odgovoreno je "Vijestima" iz "Marin Med Crna Gora", posredstvom PR agencije "Magna".

Dodali su da rade na dnevnoj bazi sa najvećim osiguravajućim društvima na svijetu i u regionu koje su priznale izvrsnost u liječenju njihovih osiguranika.

"Imajući stečenog iskustva u Dubrovniku odlučili smo da započnemo svoje poslovanje i u Crnoj Gori. Potpisali smo sporazum o saradnji sa Opštom bolnicom Kotor 26. juna 2015. godine. Opštoj bolnici u Kotoru, tokom ove godine, obezbijedili smo donaciju vrijednu 442.477 eura za adaptaciju 900 metara kvadratnih novog bolničkog prostora. To je najveća donacija u zdravstvu Crne Gore", saopštili su iz privatne klinike.

Istakli su da su i u 2015. godini donirali Opštoj bolnici Kotor iznos od oko 50.000 eura.

"Napominjemo da smo od kraja 2015. godine i zvanični medicinski sponzor Crnogorskog olimpijskog saveza", kazali su iz klinike "Marin Med Crna Gora".

Bonus video: