Pogledajte sjajnu atmosferu sa kotorskog triatlona!

Triatlon takmičenje je dio Ocean Lava serije trka koje se organizuju u 8 država Evrope, a ovo je prvi put da se trka ovog renomea organizuje u ovom regionu
75 pregleda 6 komentar(a)
Ocean Lava Montenegro, Foto: Ocean Lava Montenegro
Ocean Lava Montenegro, Foto: Ocean Lava Montenegro
Ažurirano: 10.07.2016. 12:19h

Kotor je nedavno bio domaćin prvog triatlon takmičenja u sportskoj istoriji Crne Gore u polu distanci. Triatlonci su plivali 1.9 km, vozili biciklo 90 km i trčali 20k m u jedinstvenom ambijentu grada Kotora i Boke Kotorske. Start trke je bio sa gradske plaže i nakon dva kruga plivanja po 950 m triatlonci su plivački dio trke završili u Parku Slobode. Slijedio je biciklistički segment koji se vozio od Kotora do Kamenara, gdje su se vozila 2 kruga na potezu Kamenari- Perast, i povratak je ponovo bio u Parku Slobode.

Kako je saobraćaj na djelu magistrale Perast- Kamenari bio zatvoren, takmičari su u potpunosti mogli uživati u prelijepom ambijentu koji čine more i planine. Trčanje se odvijalo na donjem putu u Dobroti, a takmičare je bodrio veliki broj stanovnika.

Triatlon takmičenje je dio Ocean Lava serije trka koje se organizuju u 8 država Evrope, a ovo je prvi put da se trka ovog renomea organizuje u ovom regionu. Organizator trke TK Multisport Akademija Mayer i Triatlon Savez Crne Gore pod pokroviteljstvom Opštine Kotor i Turističke Organizacije Kotor.

Pogledajte kako je sve izgledalo:

Bonus video: