Mićko Žižić protiv Vere u Las Vegasu za prvaka SAD u dvije najveće verzije

Nikšićanin Milorad-Mićko Žižić boriće se 30. septembra u Las Vegasu za titule prvaka Sjedinjenih američkih država u supervelteru (69,850 kg) u verzijama WBC i WBA
5 komentar(a)
Milorad Žižić, Foto: Facebook
Milorad Žižić, Foto: Facebook
Ažurirano: 10.07.2016. 09:11h

Nikšićanin Milorad-Mićko Žižić boriće se 30. septembra u Las Vegasu za titule prvaka Sjedinjenih američkih država u supervelteru (69,850 kg) u verzijama WBC i WBA. Rival našem bokseru u borbi za prestižne titule biće Džon Vera Džunior, koji je slavio u svih 14 borbi, čak devet puta nokautom.

"Znam kakvo me iskušenje iščekuje, jer Vera je velika nada svjetskog boksa. Ipak, nadam se pobjedi, jer sam godinama u Americi se vrijedno pripremao kod Flojda Mejvedera Seniora i potom kod ikone boksa, Roja Džonsa Džuniora. On mi je već omoguićio jednu šansu, koju nijesam iskoristio, ali nadam se da novu neću ispustiti", kazao je za "Vijesti" Žižić.

On je u profi ringu slavio 12 pobjeda uz poraz u martu prošle godine od Amerikanca Luisa Rose. Žižiž se dva mjeseca potom vratio na pobjednički put trijumfom nad Amerikancem Rahmanom Mustafom.

"Vera je NABA šampion u WBA verziji i moram dati sve od sebe, jer mi je taj meč odskočna daska. Ukoliko pobijedim potpisaću trogodišnji ugovor sa najvećim svjetskim promoterom Alom Hejmanom, koji je zastupnik Flojda Mejvedera Džuniora ali i Dejana Zlatičanina. Meč sa Verom biće glavna borba večeri a prenosiće ga u direktnom prensou televizija "CBS SPORTS NETWORK", zaključio je Žižić.

Bonus video: