Tužilaštvo: Piperović nije rekao istinu

“Čizmović nije ocijenila da šef kriminalističke policije ne može pričati o službenim zabilješkama, jer je po struci ekonomista”
85 pregleda 1 komentar(a)
Milovan Pavićević, Foto: Savo Prelević
Milovan Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.07.2016. 06:50h

Iz kotorskog Osnovnog tužilaštva saopštili su juče da nijesu tačni navodi advokata Zorana Piperovića da je tužiteljka Jovanka Čizmović ocijenila da šef kriminalističke policije Milovan Pavićević ne može pričati o službenim zabilješkama jer je po struci ekonomista.

Iz tužilaštva su reagovali na tekst "Ekonomista da se ne miješa u policijske stvari" objavljen u "Vijestima" 8. jula. U tom tekstu su objavljne tvrdnje advokata Piperovića da je Čizmović to napisala u žalbi na odluku kotorskog Osnovnog suda kojom je njegov branjenik, inspektor Đoka Golubović oslobođen optužbe za zloupotrebu službenog položaja.

Goluboviću se sudilo pod optužbom da je lažirao sadržaj službene zabilješke, u kojoj je napisao da je bivši ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević koristio usluge prostitutke Marije Milovanović.

“Radi objektivnog informisanja, Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru obavještava javnost da nisu tačni navodi objavljeni u tekstu 'Ekonomista da se ne miješa u policijske stvari' i to navod advokata Piperovića da je tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru Jovanka Čizmović ocijenila da šef kriminalističke policije Milovan Pavićević ne može pričati o službenim zabilješkama jer je po struci ekonomista.

Pavićević koji je po zvanju šef kriminalističke policije je u žalbi tužiteljke Čizmović, koju je izjavila na Presudu Osnovnog suda u Kotoru donijetu u postupku protiv optuženog Đ. G., pomenut samo kao svjedok, i njegov iskaz u žalbi ne dovodi se u vezu sa njegovim zanimanjem.

Prethodno se iznosi jer smatramo da iznijeti navodi i sam naslov teksta, praćen fotografijom Milana Pavićevića, ukazuju na potrebu reagovanja, dok ostali dio teksta cijenim nema potrebe komentarisati, jer je isti zapravo odgovor na žalbu koju će cijeniti drugostepeni Sud", piše u reagovanju tužilaštva koje potpisuje tužiteljka Tanja Čolan Deretić.

Uprava policije: Pavićević je diplomirani oficir policije

Iz Uprave policije pojasnili su juče da šef kriminalističke policije nije ekonomista već diplomirani oficir policije, sa završenom Policijskom akademijom u Beogradu i da više od 14 godina radi u Upravi policije.

"Za ovo vrijeme pomoćnik Pavićević je do sada radio na različitim policijskim poslovima. Počeo je angažovanje kao pomoćnik komandira za javni red i mir, a zatim je angažovan u kriminalistici kao inspektor za suzbijanje opšteg kriminaliteta. Shodno rezultatima koje je postigao, unaprijeđen je u načelnika za suzbijanje opšteg kriminaliteta Centra bezbjednosti Nikšić. Pavićević je potom postao viši inspektor za suzbijanje organizovanog kriminala a zatim i rukovodilac Odsjeka za suzbijanje organizovanog opšteg kriminaliteta. Zatim je postao rukovodilac kriminalističke policije u CB Nikšić a potom i načelnik CB Nikšić. Od 20. februara 2015. godine Pavićević je rukovodilac Sektora kriminalističke policije - pomoćnik direktora Uprave policije. Ostale navode u tekstu nećemo komentarisati budući da se radi o procesnim radnjama drugih organa", piše u reagovanju Uprave policije.

Bonus video: