Santoš: Sjutra ćemo ući u istoriju

"Moja ekipa je mješavina mladosti i iskustva. Naša mladost će nam dati nepoštovanje i to kada pomiješamo s iskustvom koje imamo i koje je naviknuto na pobjede bi trebalo da donese rezultat"
6 komentar(a)
Fernando Santoš, Foto: Reuters
Fernando Santoš, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.07.2016. 18:50h

Selektor Portugala Fernando Santoš rekao je danas da je uvjeren da će njegovi fudbaleri u finalu Evropskog prvenstva protiv Francuske ispisati nove stranice istorije.

"Ovo je prvo finale između Portugala i Francuske i ja sam uvjeren da će Portugal sjutra ući u istoriju. Želim da Francuzi nastave s pričom da je Portugal pobijedio, iako to nije zaslužio, a mi da odšetamo s trofejom u rukama. Moja ekipa je od početka puna samopouzdanja", rekao je Santoš.

Portugal je u polufinalu Evropskog prvenstva pobijedio Vels s 2:0, a Francuska je istim rezultatom pobijedila Njemačku, pa ih sjutra u Sen Deniju očekuje finalni meč.

"Francuska je pokazala kvalitet protiv Njemačke. Oni pošutuju svakog rivala, ali su svakog pobijedili u svom stilu. Ne mislim da će imati isti plan igre sjutra protiv nas. Mislim da će biti agresivni i da će pokušati da nas dovedu pod pritisak", rekao je on.

Santoš je potom nahvalio svoj tim i dodao da njegovi fudbalri moraju da pronađu strategiju kako sjutra da pobijede.

"Moja ekipa je mješavina mladosti i iskustva. Naša mladost će nam dati nepoštovanje i to kada pomiješamo s iskustvom koje imamo i koje je naviknuto na pobjede bi trebalo da donese rezultat. Mislim da imamo sve što nam je potrebno da nastavimo ono što radimo", rekao je Santoš.

Finale Evropskog prvenstva između Portugala i Francuske igraće se sjutra od 21.00 u Sen Deniju.

Bonus video: