Ljoris: Priča će biti još ljepša ako bude imala srećan kraj

"Nije sve savršeno, još možemo da napredujemo. Veliki trofej je u pitanju i mi moramo da podignemo svoju igru", rekao je Ljoris na konferenciji za novinare.
82 pregleda 0 komentar(a)
Ugo Ljoris, Foto: Reuters
Ugo Ljoris, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.07.2016. 13:47h

Kapiten fudbalske reprezentacije Francuske Ugo Ljoris rekao je danas da se nada da će priča njegove selekcije na Evropskom prvenstvu imati srećan kraj.

"Do sada je ovo bila lijepa priča, a biće još ljepša ako sjutra bude imala srećan kraj.... Nije sve savršeno, još možemo da napredujemo. Veliki trofej je u pitanju i mi moramo da podignemo svoju igru", rekao je Ljoris na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Francuske i Portugala sastaju se sjutra u finalu Evropskog prvenstva. Meč se igra od 21 sat u Sen Deniju.

Ljoris je posebno imao riječi hvale za selektora Didijea Dešana.

"Selektor zaslužuje priznanje zbog činjenice da sjutra imamo jedinstvenu priliku da ispišemo istoriju. Dešan je arhitekta ovog tima. On je donio vjeru igračima uprkos svim problemima koje smo imali neposredno pred turnir. On ekipi donosi smirenost, svoju radnu etiku, on nikada ne odustaje", rekao je golman Francuske.

On je istakao da se "francuski fudbal vratio na pravi put".

"Francuski fudbal je prošao kroz krizu, nije bilo lako, ali malo po malo smo uspjeli da se podignemo i vratimo na pravi put. Da bi jedan tim postao veliki potrebno je vrijeme, vidjeli smo to u slučaju sa Njemačkom i Španijom. Ne možete da kupite iskustvo", naveo je Loris.

Defanzivac Francuske Bakari Sanja rekao je da jedva čeka finale.

"Jedva čekam da izađemo na teren i da pokažemo francuskoj publici da smo spremni da se borimo", rekao je Sanja.

Glavna opasnost po gol Francuske biće najbolji fudbaler Portugala Kristijano Ronaldo.

"Ne treba više hvaliti Kristijana Ronalda, njega svi znaju. On je među najboljima na svijetu, ako ne i najbolji. Pokušaću da mu dam što manje prostora, da predvidim šta će da uradi... Kristijano je izvanredan igrač, ali ja svakog dana igram protiv dobrih fudbalera", rekao je Sanja.

Bonus video: