Kuća nije obijena, ali je ključ ukraden

Janketić je advokatovom zetu ispričao da mu je namještaj prodao Šemsija Štukić i pokazao ključeve od stana...
179 pregleda 0 komentar(a)
Osnovni sud Podgorica, Foto: Boris Pejović
Osnovni sud Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.07.2016. 13:26h

Maja Armenko, sestra advokata Petra Vukotića, saopštila je juče da kuća njenog brata nije bila obijena, ali da im je nedostajao jedan ključ.

Ona je to rekla na suđenju Srđanu Janketiću optuženom za pokušaj krađe iz kuće advokata.

Armenko je dodala da se jedan ključ nalazio kod nje, a drugi kod Agencije za nekretnine i da nijesu znali gdje je treći ključ - izgubljen ili ukraden.

“Na zahtjev policije obišla sam kuću. Vidjela sam da je sve prazno. Neke od stvari bile su naslonjene na ogradu. Tada mi je rečeno da kuća nije nasilno otvorena”, rekla je ona.

Objasnila je da je krađu slučajno otkrio njen suprug prolazeći pored kuće, kada je vidio kako nekoliko osoba iznose francuski krevet.

Svjedok Mihailo Radonjić koji je optuženom pomagao da iznosi namještaj, rekao je da mu je Janketić kazao da se radi o kući njegovog brata od tetke, koji se nalazi u inostranstvu.

Kazao je da je Janketić advokatovom zetu tvrdio da mu je namještaj prodao Šemsija Štukić i pokazao ključeve, koje je dobrovoljno kasnije predao advokatu.

On je optužen da je u podgoričkom naselju Gorica C, iz kuće advokata pokušavao da ukrade namještaj, a za krađu je angažovao i radnike za selidbu kojima je rekao da je to njegov stan.

Ranije je negirao da je pljačkao, navodeći da je njemu neka osoba prodala te stvari i da je tog dana došao da ih pokupi.

Osim te krađe, Janketiću se na teret stavljaju i dvije teške krađe počinjene prošle godine u Podgorici.

Bonus video: