Ronaldo: Francuska favorit, ali i mi smo bili 2004.

"Cijela zemlja vjeruje da možemo da osvojimo trofej i nadam se da će se to ostvariti", rekao je Ronaldo za sajt UEFA
0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.07.2016. 08:58h

Najbolji portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo prepustio je Francuskoj ulogu favorita u finalu Evropskog prvenstva, iako čvrsto vjeruje da njegov tim sjutra može da osvoji trofej.

Ronaldo ima drugu priliku da igra u finalu za titulu na Starom kontinentu sa Portugalom, nakon što je 2004. godine doživio poraz od Grčke (1:0) na domaćem terenu.

"Mnogo mi znači sljedeća utakmica, to je nešto o čemu sam dugo sanjao. Imam veliku želju da osvojim pehar sa reprezentacijom, jer sam sve dostigao na klupskom i individualnom nivou. Cijela zemlja vjeruje da možemo da osvojimo trofej i nadam se da će se to ostvariti", rekao je Ronaldo za sajt UEFA.

Izabranici Fernanda Santoša tokom cijelog turnira su se mučili, iz grupe su izašli sa tri remija, Hrvatsku su dobili u produžecima, Poljsku na penale, ali optimizam grade na odličnoj partiji i pobjedi nad Velsom u polufinalu.

"Bilo je dosta toga pozitivnog protiv Velsa. Igrali smo prilično dobro, postigli dva gola sjajnom timu kakav je Vels. Preostao je duel sa Francuzima, favoriti su, ali takav je slučaj bio i sa nama 2004. Mislim da ćemo trijumfovati", poručila je zvijezda madridskog Reala.

Finale EP između Francuske i Portugala igra se u nedjelju od 21 sat na stadionu "Sen Deni".

Bonus video: