Kadeti nakon pet setova poraženi od Srbije

0 komentar(a)
Muška kadetska odbojkaška reprezentacija, Foto: OSCG
Muška kadetska odbojkaška reprezentacija, Foto: OSCG
Ažurirano: 08.07.2016. 15:30h

Muška kadetska odbojkaška reprezentacija Crne Gore poražena je danas od Srbije sa 3:2 (25:16, 18:25, 25:18, 23:25, 15:11), u posljednjem kolu grupe A Balkanskog prvenstva u bugarskoj Dobruđi.

To je drugi poraz naših kadeta, koji su u prvom kolu izgubili i od Grčke (3:2), dok su u drugom kolu bili bolji od Rumunije (3:1).

“Nažalost još jedan poraz poslije pet setova. Sigurno da poslije ovakvog poraza moram biti zadovoljan kompletnim mečom jer smo pokazali veliku želju i borbenost, a u odlučujućim trenucima falilo nam je malo iskustva. Ekipe su osvajale poene u serijama tako da po jedna ili dvije greške posle drugog tehničkog tajm auta određivala je tok seta. Konačno, peti set velika borbenost i imali smo kontru za izjednačenje (12:12) koju nismo iskoristili, da bi Srbija utakmicu završila sa dva bloka. Još jednom moram pohvaliti i istaći maksimalno zalaganje i borbenost svih 12 igrača”, izjavio je selektor kadetske reprezentacije Zoran Vukčević.

Naša reprezentacija nije izborila plasman u polufinale, već će razigravati za plasman od 5. do 8. mjesta, a prvi rival je sjutra Kosovo, od 10 sati.

Bonus video: