Crna Gora u četiri sporta na Evropskim Univerzizetskim igrama

0 komentar(a)
Univerzitetska karate reprezentacija 2012., Foto: Studentski sportski savez Crne Gore
Univerzitetska karate reprezentacija 2012., Foto: Studentski sportski savez Crne Gore
Ažurirano: 08.07.2016. 14:15h

Crna Gora će na Evropskim Univerzitetskim igrama u hrvatskim gradovima Zagrebu i Rijeci, 11. do 26. jula, imati predstavnike u karateu, džudou, tekvondou i košarci 3x3, saopšteno je iz Studentskog spotskog saveza Crne Gore..

Ovo je treće izdanje EUSA Evropskih univerzitetskih igara, a prva dva su organizovana u Kordobi, Španija (2012) i Roterdamu, Holandija (2014).

Kako se navodi, očekivanja su da će Igre u Zagrebu i Rijeci okupiti rekordan broj učesnika, više od 5.500 sportista, koji će se takmičiti u 21 sportskoj disciplini i oko 1.500 oficijelnih lica.

Otvaranje Igara na programu je u Zagrebu 11. jula dok je svečana ceremonija zatvaranja u Rijeci 25. jula.

Karate je na programu od 11. do 15. jula u Zagrebu, dok će ostali crnogorski studenti takmičiti u Rijeci od 22. do 26. jula.

"Karatisti tradicionalno na svim takmičenjima na kojim nastupaju osvajaju medalje, a opravdano se očekuje da će džudisti, prije svih Danilo Pantić i Nikola Gušić, ozbiljno konkurisati za najsjajnija odličja. I naš najbolji tekvondoista Balša Radunović, osvajač petog mjesta na nedavno održanom Evropskom prvenstvu s pravom se nada jednom od odličja. U košarci 3x3 nastupiće ekipa koja je osvojila prvo mjesto u Studentskoj ligi Crne Gore u košarci 3x3, koja je u premijernom izdanju imala 20 ekipa", navodi se u saopštenju Studentskog spotskog saveza Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju, "Studentski sportski savez Crne Gore u skladu sa Međunarodnom poveljom o saradnji na polju studentskog sporta koju su potpisali resorni ministri Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Slovenije u Rijeci 2014. godine baštini dobre odnose sa svim nacionalnim studenstkim sportskim savezima iz okruženja".

"Tokom nedavno održane posjete Organizacionog komiteta Igara Studentskom sportskom savezu Crne Gore dogovorena je saradnja na polju razvoja sportskog volonterizma u regionu počev od Igara u Zagrebu i Rijeci. Ukupno 15 crnogorskih studenata će uzeti učešća na Igrama kroz program volontera kroz koji će imati mogućnosti da se usavršavaju, stiču nova znanja, iskustva i prijateljstva. Studentski sportski savez Crne Gore je do sada oformio bazu od oko 50 volontera, koji imaju adekvatna znanja iz organizacije sportskih događaja, koji su u prilici da pomognu održavanje sportskih manifestacija u Crnoj Gori i regionu", stoji u saopštenju.

Spisak sportista

Džudo Danilo Pantić, Univerzitet Donja Gorica, -100kg Nikola Gušić, Univerzitet Donja Gorica, -73kg Anđela Džaković, Univerzitet Donja Gorica, -70kg Tanja Božović, Univerzitet Donja Gorica, -57kg Lazar Daković, Univerzitet Donja Gorica, -100kg Nikola Gardašević, Univerzitet Donja Gorica, -73kg Nebojša Gardašević, Univerzitet Donja Gorica, -81kg Jovan Peković, Univerzitet Crne Gore, +100kg Balša Sinanović, Univerzitet Crne Gore, -73kg

Karate Srđan Vuković, Fakultet za poslovni menadžment Bar, kate pojedinačno Stefan Pajović, Univerzitet Crne Gore, kate pojedinačno, kate ekipno Mirko Rudić, Univerzitet Donja Gorica, kate ekipno Ivan Simonović, Univerzitet Donja Gorica, kate ekipno Anica Mijatović, Univerzitet Crne Gore, -68kg, borbe ekipno Tina Minić, Univerzitet Crne Gore, -61kg, borbe ekipno Vuk Šuković, Univerzitet Donja Gorica, +84kg, borbe ekipno Filip Vujadinović, Univerzitet Donja Gorica, -84kg, borbe ekipno Bojan Bakić, Univerzitet Donja Gorica, -7k5g, borbe ekipno Konstantin Vujošević, Univerzitet Donja Gorica, -84kg, borbe ekipno Mario Kovačević, Univerzitet Mediteran, -67kg, borbe ekipno Miljan Vujović, Univerzitet Donja Gorica, -75kg, borbe ekipno

Tekvondo Balša Radunović, Univerzitet Donja Gorica, -74kg

Košarka 3x3 Filip Đukić, Univerzitet Crne Gore Marko Pejaković, Univerzitet Crne Gore Milun Božović, Univerzitet Crne Gore Ognjen Janković, Univerzitet Crne Gore

Bonus video: