Oslobođen optužbi: Sud kaže da Drago Gavrilović nije kamatašio

Sutkinja je navela da nema dokaza da je Gavrilović kamatašio, te da je Gavrilović dao vrlo detaljnu odbranu, koja je potkrijepljena i ostalim dokazima u postupku
129 pregleda 4 komentar(a)
Zelenašenje, Novac, Kamata,, Foto: Shutterstock.com
Zelenašenje, Novac, Kamata,, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 08.07.2016. 09:51h

Optuženi za zelenaštvo Drago Gavrilović oslobođen je optužbi da je Andrijelu Markoviću pozajmio 10.000 eura sa kamatom od tri odsto, a potom kao obezbjeđenje uzeo stan njegove supruge Ivanke Marković, vrijedan oko 40.000 eura, koji im nije vratio ni nakon što je izmireno dugovanje.

To je prvostepena presuda sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Nade Rabrenović, koja mu je prilikom izricanja presude ukinula pritvor.

Sutkinja je navela da nema dokaza da je Gavrilović kamatašio, te da je Gavrilović dao vrlo detaljnu odbranu, koja je potkrijepljena i ostalim dokazima u postupku.

Ona je dodala da je utvrđeno da Gavrilović i Marković imaju međusobna potraživanja, te da Markovići u svojim iskazima nijesu pominjali da imaju poslovni odnos sa Gavrilovićem.

Rekla je i da Markovići, iako su rekli da im je poznata procedura sačinjavanja ugovora o kupoprodaji, nijesu pitali notara da li je tačno da ugovor neće izaći iz kancelarije, te da je na ugovoru jasno pisalo da će ugovor biti dostavljen nadležnim službama radi plaćanja poreza i promjene upisa vlasnika.

Dragović je, u svojoj odbrani, tvrdio da je sa Markovićem godinama radio zajedničke poslove u građevinarstvu i da mu je ovaj predložio da mu preda suprugin stan u zamjenu za dug od 30.000 eura.

Kazao je da mu je nakon toga Marković tražio na pozajmicu još 11.000 eura da isplati radnike i da mu je on dao još 10.600 eura, jer je prodao kola i bilo mu je žao da ne pomogne.

Marković je, međutim, saopštio da mu je Gavrilović predložio da on uzme od nekog kamataša iz Danilovgrada 10.000 eura da isplati radnike i sugerisao mu da založi suprugin stan, uz obećanje da će im biti vraćen, kada vrate novac.

On je dodao da su novac sa kamatama vratili, ali da ih je Gavrilović prevario i da su saznali da je stan odmah uknjižio na sebe.

Bonus video: