Bez dogovora o Prevlaci

"Nikakvih dogovora nema, jer mi nijesmo ni imali mandat da dogovaramo rješenja. Riječ je o stručno-ekspertskom razgovoru o predmetu spora, odnosno o kopnenoj i morskoj granici između Crne Gore i Hrvatske", rekao je Vučinić
60 pregleda 0 komentar(a)
Prevlaka, Foto: Zoran Đurić
Prevlaka, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.07.2016. 08:19h

Profesor međunarodnog prava na Pravnom fakultetu u Podgorici, dr Nebojša Vučinić, šef ekspertske grupe Vlade Crne Gore za rješavanje problema Prevlake i razgraničenje sa Republikom Hrvatskom, izjavio je da na subotnjem razgovoru sa ekspertskom grupom Republike Hrvatske u Dubrovniku, nije bilo nikakvih dogovora, a posebno ne o graničnim linijama na moru.

"Nikakvih dogovora nema, jer mi nijesmo ni imali mandat da dogovaramo rješenja. Riječ je o stručno-ekspertskom razgovoru o predmetu spora, odnosno o kopnenoj i morskoj granici između Crne Gore i Hrvatske", rekao je Vučinić, ističući da je dubrovačka rasprava protekla u veoma tolerantnoj i konstruktivnoj atmosferi, da su tom prilikom identifikovana neka sporna pitanja, te da će razgovori biti nastavljeni.

"Ponovili smo da mi nemamo nikakvih teritorijalnih pretenzija prema Republici Hrvatskoj, ali i da isti takav stav očekujemo od zvaničnog Zagreba prema Crnoj Gori", rekao je Vučinić.

Bonus video: